Kayserili bir Çiftçinin su hikayesi! Nereden nereye...

Kayserili Çiftçi Ömer Dede'nin yaşadığı su sorunu Nereden nereye dedirtti. İşte Türkiye'den Japonya'ya, Kayseri'den Ankara'da, AK Parti'den CHP'ye tartışmaları beraberinde getiren o hikayenin unutulmayan süreci...

Kayserili bir Çiftçinin su hikayesi! Nereden nereye...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri'de sorunu çözülmediği gerekçesiyle Japon Büyükelçiliğinden yardım isteyen Çiftçi Ömer Dede, geçtiğimiz şubat ayında AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirmişti. AK Parti cephesi Dede'nin 'İşgalci' olduğunu belirterek, Dede'ye sahip çıkan CHP'ye yönelik sert ifadeler kullanmıştı. İki parti arasında kriz çıkaran "Çiftçi Dede" meselesine ise Başkan Büyükkılıç, ikinci kez el attı. Çiftçi Dede gece yarısı gelen suyun ardından "Atom Karınca Başkanım" diyerek, teşekkür etti. 

CHP'DEN  ÇİFTÇİ DEDE'YE ZİYARET
Hacılar'da su sıkıntısı derdini anlatacak bir yetkili bulamadığı gerekçesiyle Japon Büyükelçiliğine başvurarak yardım isteyen Çiftçi Ömer Dede gündeme damgasını vururken, CHP Milletvekili Çetin Arık ile İl Başkanı Ümit Özer'in çiftçiye yönelik ziyareti, AK Parti cephesinden tepki görmüştü. 

AK PARTİ: CHP İŞGALCİ ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIYOR
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, CHP Milletvekili Çetin Arık'ın, "işgalci çiftçiye sahip çıktığını" savunarak, bu konuda dikkat çeken ifadeleri kullandı. Bedir, şu ifadeleri kullanmıştı: Devletin orman arazisinde açma yapmış, muhtarla işbirliği halinde yalan beyanlı bir dilekçe ile bu alana su aboneliği almış, kaçak yapı inşa etmiş ve bu arazi hakkında kendisine işgal ve faydalanma suçlarından kamu davası açılmış bir şahsa sahip çıkmak CHP zihniyetinin ne kadar içler acısı duruma geldiğinin göstergesidir. Kayseri Valiliği, devletin ormanını talan eden işgalci hususunda gerekli araştırmaları yaparak konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştir. CHP'li Çetin Arık'ın bu işgalci çiftçiyi ziyaret etmesi; HDP, PKK, DHKP-C ile işbirliği yapan; dün Gezi Parkı'nda, bugün Boğaziçi'nde terör eylemlerine sahip çıkan CHP yönetiminin Kayseri şubesi olduğunu açıkça göstermektedir. 

CHP' DEN, AK PARTİ'YE "İŞHALCİ ÇİFTÇİ" TEPKİSİ
CHP İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Bal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir'in “İşgalci Çiftçiye sahip çıktılar” sözlerine yanıt vererek, “İşgalci; FETÖ ile kolkola verip Melikşah Üniversitesi genişleme alanında fakir fukarayı evinden yurdundan edenlerdir. İşgalci para babaları Sivas Caddesi üzerinde alışveriş merkezi kurma kararı aldığında, kendi arazisini satmayan gurbetçi cezalandırıp, elindeki kıymetli arazisi yeşil alana çevirip, para babalarının elini rahatlatanlardır. Eğer terör örgütleriyle işbirliğinden söz ediyorsanız devletin televizyonundan kimlerin terörist başının, kırmızı bültenle aranan terörist kardeşini konuşturup oy devşirmeye çalıştığına bakacaksınız. Dolmabahçe'ye bakacaksınız, Habur'a bakacaksınız, Oslo'ya bakacaksınız” dedi. 

KONU CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA KADAR TAŞINMIŞTI
Taraflar arasında bu tartışma yaşanırken Dede, aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de Parti Genel merkezinde görüştü ve bir süre sohbet etti. 
Ülke gündemine gelen Dede, bu süreç içerisinde Kayseri'de de Valilik'te ilgili müdürlerin de katıldığı bir toplantıda derdini anlattı, ancak çözüm bulunamadığı ifade edildi. 


"BAŞKA YERDE HAYVANCILIK YAP" 
Dede, yetkililerin kendisine başka bir yerde hayvancılık yap yerel, Beydeğirmeni'ni işaret ettiğini ifade ederek, "Ben doğduğum topraklarda, köyümde tarım, hayvancılık yapmak istiyorum. Kilometrelerce uzakta değil. Oraya her gün nasıl gidip, geşeyim" demişti. 

Dede krizi Kayseri ve ülke gündemine damga vururken, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç soruna el attı ve ikinci kez talimatıyla  tankerlerle Dede'nin bulunduğu alana su taşındı. 

DERDİ Mİ JAPONLAR MI ÇÖZSÜN? DEMİŞTİ 
Diğer yandan su sorununu yetkililere duyuramadığı için isyan eden, daha sonra Japon Büyükelçiliğine yazı yazan ve bu konuda davet alan Ömer Dede, geçtiğimiz Mayıs ayında Koronarüse yakalandı. Testi pozitif çıkan Dede, yaylada hayvanları ile mahsur kaldı. İşte ne olduysa o an oldu.

TESTİ POZİTİF ÇIKINCA YAYLADA MAHSUR KALMIŞTI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaylada hayvanları ile birlikte kalan ve koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantina dolayısıyla hayvanlarının su ihtiyacını gideremeyen çiftçi Ömer Dede'nin su talebine cevap verdi. Büyükkılıç, 20 ton su gönderip, 'hayvanlarını da, seni de susuz bırakmayız" dedi. 

SU İHTİYACI TANKERLERLE KARŞILANDI 
Japon Büyükelçiliğine attığı mail, siyasi partiler arasında  "işgalci çiftçi" tartışmaları ile gündeme gelen Dede' nin Hacılar Ortaseki bölgesinde bulunan yayladaki su ihtiyacı gece saatlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar karşılandı. Başkan Büyükkılıç'a teşekkür eden Dede, "Atom karınca Başkanıma teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı. 

TEŞEKKÜRLER ATOM KARINCA BAŞKANIM
Çiftçi Ömer Dede, "Gecenin bu saatinde Ortaseki bölgesindeki yaylama hayvanlarımın su ihtiyacını karşılamak için desteklerini benden esirgemeyen her zaman çiftçinin üreticinin yetiştiricinin yanında olan namı diyar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım Atom Karınca Memduh Büyükkılıç başkanıma teşekkürlerimi sunarım. Sağ olsunlar var olsunlar. Başkanım yine bir kez daha 'ben buradayım' dedi. Belediye başkanlığının haftanın 5  günü değil, haftanın 7 günü 24 saat halka hizmet oldugunu ve işinin her zaman başında oldugunu birkez daha göstermiş oldukları için teşekkürler Memduh Büyükkılıç  başkanım." dedi.