Kayserili Belediye Başkanlarından Ankara'da 'abi' ziyareti!

Kayseri'nin ilçe belediye başkanları bir süre önce Ankara'da kimi ziyaret etti? Ziyarette hangi belediye başkanları yer aldı? Belediye Başkanlarının, Taşyapan ziyareti dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili Belediye Başkanlarından Ankara'da 'abi' ziyareti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili eski Vali İbrahim Taşyapan bir süre önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü oldu. Taşyapan, Ağustos ayındaki atamasının ardından görevini devraldı ve hızlı şekilde çalışmalarına başladı. 
O KOLTUĞA KAYSERİLİ İSİM OTURDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında İçişleri Bakanlığı'nda da yeni atamalar yapılmıştı. Yeni atamalar kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Taşyapan getirilmiş ve Taşyapan, görevi aynı zamanda Bilecik Valisi olarak atanan Şefik Aygöl’den devralmıştı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan (59), aynı zamanda Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesinin AK Partili 57 yaşındaki Belediye Başkanı Halit Taşyapan’ın da ağabeyi.

Kayserili Belediye Başkanlarından Ankara'da 'abi' ziyareti!
TAŞYAPAN: GURUR DUYDUK!
Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, o günlerde Kayseri Olay Haber merkezine yaptığı açıklamada, ağabeyinin bu güne kadar zor görevlerin üstesinden başarıyla geldiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın  tensipleriyle şimdi yeni bir göreve başladı. Gurur duyduk. Allah yardımcısı olsun. Başarılar diliyorum. Bu görevi de Devlet için Millet için başarıyla yerine getireceğine olan inancımız tam. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu.
KIYMETLİ ABİMİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİK
Diğer yandan Kayseri’nin ilçe belediye başkanları Kayserili Genel Müdürü ziyaret etti. Ağabeyini ziyaret eden Başkan Halit Taşyapan, Ankara’daki ziyaretle ilgili olarak,  “İlçe Belediye Başkanlarımızla, Kıymetli Abim, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret ettik” dedi.
ZİYARETTE HANGİ BAŞKANLAR YER ALDI?
Ziyarete Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da yer aldı. 

Kayserili Belediye Başkanlarından Ankara'da 'abi' ziyareti!

İbrahim TAŞYAPAN KİMDİR?

28 Haziran 1964 tarihinde  Kayseri Yeşilhisar ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini Yeşilhisar Mithat Paşa İlkokulunda, ortaokul ve lise eğitimini 1974-1981 yıllarında Yeşilhisar İmam Hatip Lisesinde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1987-1990 yılları arasında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığında Müfettiş Yardımcılığı ve Müfettiş olarak görev yaptı. 1990 yılında Niğde Valiliği Kaymakam Adayı olarak atandı. Üç yıllık staj döneminde, Çorum-Ortaköy, İzmir-Kiraz ve Denizli-Güney ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1992-1993 yıllarında bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere İngiltere-Oxford’da 8 ay süreyle dil eğitimi ve mesleki konularda kurs ve seminerlere katıldı.  1994-1996 yıllarında Amasya-Göynücek ilçesinde, 1996-1998 yıllarında Artvin-Şavşat ilçesinde, 2004-2008 yıllarında Konya-Karapınar ilçesinde Kaymakamlık, 1998-2001  yılları arasında Bayburt ve 2001-2004 yılları arasında  Rize Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2008 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı yaptı ve 2012 yılında Personel Genel Müdürü oldu. 9 Mayıs 2013 tarihli Resmî Gazete'de  yayımlanan  Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı Kararı ile Bingöl Valisi olarak atandı.  19 Şubat 2015 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Van Valisi olarak atandı. Bu görevi sırasında yedi ayı aşkın süreyle Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürüttü. 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Merkez Valisi olarak görev yapmakta iken 11 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak atanan Vali İbrahim TAŞYAPAN evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.