Kayserili bakan yardımcısı kime kızdı?

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, kime kızdı? Bakan Yardımcısı Gürcan, 2018 yılında imzalanan hangi protokolün gündeme getirilmesine tepki gösterdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili bakan yardımcısı kime kızdı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aslen Kayserili olan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2018 yılında HAYTAP ile Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan protokolün yeniden gündeme gelmesine tepki gösterdi. 14 Aralık 2018 yılında Haytap ve Ticaret Bakanlığı arasında gümrükte kaçak olarak yakalanan hayvanların ihalesiz olarak Haytap’a teslimi ile ilgili bakanlıkta tarafların katıldığı protokol ile imzalandı. Konu yeniden gündeme gelirken Bakan Yardımcısı Gürcan, bu protokolün yeniden gündeme gelmesinin manidar ve yanlış olduğunu ifade etti. Gürcan protokol kapsamında gümrüklerde ele geçirilen ve Haytap’a sahiplendirilmek amacı ile teslim edilen hayvanların listesini de paylaştı. 

Gürcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“HAYTAP ile Ticaret Bakanlığı arasında gümrüklerde yurda sokulmaya çalışılırken yakalanan ve el konulan evcil hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla 14 Aralık 2018 tarihinde Tarım ve Orman bakanlığının olumlu görüşü ile bahsi geçen protokol imzalanmış ve o dönemde gümrüklerde ele geçirilen evcil hayvanlar protokole göre sahiplendirilmek amacı ile HAYTAP’a teslim edilmiştir.

6 yıl önce Aralık 2018’de günün şartlarına göre imzalanmış bir protokolün bugün sanki yeni imzalanmış gibi gündeme getirilmesi manidar ve yanlıştır.

Bu protokol kapsamında gümrüklerde ele geçirilen ve HAYTAP’a sahiplendirilmek amacı ile teslim edilen hayvanların listesi aşağıdaki gibidir; Köpek 78, kedi 19, kaplumbağa, balık 225, kuş 49 ve toplam 371.