Kayseri Zafer'de buluştu

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri Valiliği'nin düzenlediği resepsiyon coşkulu bir kalabalığın katılımı ile yapıldı. Kayseri protokolünü bir araya getiren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonda Olay mikrofonlarına verilen mesajları sizler için derledik. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi haber bültenimizde…

Kayseri Zafer'de buluştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yılı Kayseri Valiliği’nin düzenlediği resepsiyonda coşku ile kutlandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in ev sahipliği yaptığı resepsiyona AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri, ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “30 Ağustos Zafer Bayramı Kayseri’de bir farklı duyguyla kutlanıyor. Çünkü Kayseri o günlerde bütün yurda ve cephelere asker yolluyordu. Hepinizi bildiği gibi Kayseri Lise’miz mezun verememişti. Kayseri bir sigortaydı. Anadolu işgal edilirse meclisimizi Kayseri’de kuracaktık. Yani Kayseri son ümidimizdi. Dolayısıyla kalbi vatan ve millet duygusuyla atan bu topraklarda 30 Ağustos hepimiz için farklı bir anlamda. Ben bu duygularla Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatan toprağı için şehit düşenleri rahmetle ve minnetle anıyorum”  dedi. 

Kayseri Zafer'de buluştu
Büyükkılıç: Çalışmalarımızla taçlandırmalıyız
Yeşil Mahalle Muhtarı Fatih Tellioğlu’nun Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” şiiriyle renk kattığı gecede basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türk milletinin bir ferdi olmaktan onur herkesin onur duyması gerektiğini bunu sadece lafla değil çalışmalarla da taçlandırmak gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Öncelikle sizlerin şahsında Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir kez daha kutluyoruz. 101. yıl dönümü ama daha nice inşallah 101.  yıllara diye de dua ve temennide bulunuyoruz. Bugünlere kolay gelinmediğini çok değerli valimiz hakikaten özetledi ve paylaştı. Bulunduğumuz ülkemizin, bulunduğumuz konumun, durumun, şehrimizin herkes kıymetini bilecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Büyük Taarruz'a sonrasında taçlandırılan tabii ki Sakarya Meydan Muharebesi ve ardından sizlerin de bildiği gibi bu 30 Ağustos Zaferi. İşte bu anlayış içerisinde ay yıldızlı Türk bayrağımıza vatanımıza, milletimize sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Malumunuz 26 Ağustos; Sultan Alparslan'ın Malazgirt zaferi ile Anadolu'ya girmiş olması ve o günden bugüne Türklerin Anadolu'yu yurt edinmiş olması… Türk denilince akla; kucak açan, bağrına basan, kimsesizlerin kimsesi olan bir anlayış gelir. Türk denilince elbette ki mazlumların elinden tutan bir millet akla gelir. Öyleyse bu güzel milletin birer mensubu olmaktan her birimiz onur duyuyoruz. İnşallah bu vatanımıza sahip olma yönünde gayret gösteriyoruz. Tabii sadece Bunu lafla değil, icraatlarımızla, yaptırım yatırımlarımızla, yaptığımız çalışmalarla da taçlandırmamız gerektiğini buradan ben ifade ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizi daha iyi konuma taşımak, dünyada kendisinden artık söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke konumundaki durumunu daha da geliştirmek adına ben kendilerine sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum”
 

Çopuroğlu: En coşkulu kutlama
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu resepsiyona katılımın yoğunluğuna ve coşkuya dikkat çektiği açıklamasında, “Bayramınız kutlu olsun. İnşallah yüzlerce yıl devam etsin. Kıyamet sabahına kadar ülkemiz, cumhuriyetimiz devam etsin diye murat ediyoruz. Burada güzel bir atmosfer var. Bu kadar kalabalık olduğunu ben daha önce hiç hatırlamıyorum. Beş yıl, altı yıl kadar il başkanlığı yaptım. Yani altı yıl içerisinde gördüğüm en coşkulu kalabalık, bugün meydanda öyleydi. İnşallah hep böyle artarak diye murat ediyoruz. Burada gördüğümüz kadarıyla her siyasi partiden milletvekili var. Siyasi parti il başkanı var, ilçe başkanları var. Güzel bir atmosfer. İnşallah böyle devam eder diye murat ediyoruz. “

Genç: “Dünya’da bir örneği yok”
Kurtuluş Savaşının ve 30 Ağustos Zaferi’nin dünyada bir örneğinin olmadığını ifade eden CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de duygularını; “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 101. yılını kutluyoruz. Tabii Allah hiçbir ulusa yaşatmasın bu tip savaşları. Vatanını savunmak zorunda bırakmasın. Dünyada bir örneği yok. Ne Kurtuluş Savaşı'nın, ne 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın.
Yüz birinci yıl dönümü. Gerçekten kutlu olsun ulusumuza. Ben tekrar sizlerin aracılığıyla, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle, şükranla yad ediyorum. Onlar olmasaydı bu ulus olmazdı, bu ülke olmazdı, bu cumhuriyet olmazdı. Ama şu da gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya var oldukça ilelebet var olacaktır. Çünkü onun için ölmeye hazır yüz binler var, milyonlar var. Bu ulusun evlatları var. Ben şehitlerimizi gazilerimizi tekrar rahmetle yad ediyorum. Ulusumuza kutlu olsun” sözleriyle ifade etti. 
Üzüm: Cenabı Allah bu ülkeye bir daha zafer kazanmak zorunda bırakmasın
AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’de mikrofonlarımıza; “30  Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yılı. Sabah hep beraber valiliğimizin organize ettiği hem çelenk koyma programına, arkasından geçit törenine katıldık. Şimdi de Kayserimizin bilinen simalarıyla beraber Zafer Bayramı resepsiyonundayız. Cenabı Allah bu ülkeye bir daha zafer kazanmak zorunda bırakmasın. Bu önemli. Ama bu ülke her zaman her türlü zorluğun altından kalkmıştır. Kalkacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız hepimiz için kutlu olsun” 
Kayseri Zafer'de buluştu

Cıngı: Atalarımıza minnet duyuyoruz
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı: “Güzel bir bayram yaşıyoruz. Yine atalarımızın bize emanet ettiği bu muhteşem toprakların içerisindeki yaşanan sıkıntıları ifade eden ve neticede tekrar dirilişi sembolize eden güzel bir günün 101. dönümünü idrak ediyoruz. Çok şükür, mutluyuz. Atalarımıza rahmet diliyoruz, minnet duyuyoruz. Bizi vatansız kalmaktan korudukları için kendilerini hemen her gün hatırlıyoruz. Ve bu güzel cennet gibi bir ülkeyi bize emanet ettikleri için de çok mutluyuz. Burada olmaktan, bu ülkede doğup, büyümekten bir Türk olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletimizin daha da gelişeceği, daha büyüyeceği, daha ilerleyeceği ve şu andaki uluslararası muvazene sistem içerisindeki gücünü daha da arttırarak büyük bir aktör haline geleceği günleri hayal ediyoruz. Bu uğurda da hep beraber çalışıyoruz.”
Kayseri Zafer'de buluştu

Özsoy: Kayseri’nin tüm renkleri bu salonda
Olay mikrofonlarından Kayseri halkının bayramını kutlayan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, açıklamasında şu görüşlere dikkat çekti: “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Otuz Ağustos Zafer Bayramı'nı tüm vatandaşlarımızla beraber kutluyoruz. Tabii Ağustos ayının bizim milletimiz için ayrı bir önemi var. Ağustos ayı Türk milletinin zaferler ayı. Malazgirt Zaferi, Anadolu'yu yurt edinmemizin girişi... 30 Ağustos ikinci kurtuluşumuz bizim. Tabii Kurtuluş Savaşımız kazanmamızın en büyük savaşı 30 Ağustos zaferimiz. Kayseri'nin tüm renkleri şimdi salonda. Her kesimden insanlarımız var. Herkesle beraberiz. Ben eee burada bulunmaktan da çok mutluyum. Tüm Kayseri halkının, ülkemizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”
 

Köse: Kolay bir zafer değil
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan geçmemek gerektiğinin altını çizen Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Köse, mikrofonlarımıza;  “Cumhuriyete giden yoldaki çok büyük bir zaferin 101.  yılını kutluyoruz. Kolay bi zafer değil. Bir basit savaşla ilgili kazanılmış bir zafer de değil. Çok önemli emperyalizme karşı milletin topyekûn başkaldırışıyla ve vatanı savunmasıyla kazanılmış bir zafer ve muhteşem bir liderlik var bunda. Bu nedenle o liderliği anmadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadan geçmemek gerekiyor. Eh inşallah nice zaferlere diyorum. Bu Zafer Bayramı'nın en önemli özelliği de bu yıl için cumhuriyetin 100. yıldaki bayramımız kutlu olsun”