Kayseri yok Aydın, Gaziantep, Samsun ve Rize firmaları var!

Tarım ve Orman Bakanlığı 25 Ekim 2024 tarihli , taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünlere ait bilgiler yayımladı. Kayseri'den firmanın bulunmadığı listede Aydın, Gaziantep, Samsun ve Rize firmalarının olduğu görüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri yok Aydın, Gaziantep, Samsun ve Rize firmaları var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünlerin listesini yayımlamaya devam ediyor. Bakanlık 25 Ekim 2024 tarihli listesini de yayımladı. Listede Kayseri’den firma yer almazken Aydın, Gaziantep, Samsun ve Rize’den firmaların yer aldığı görüldü. Bakanlığın 24 Ekim tarihli listesinde 9 markaya ait 10 üründe taklit veya tağşiş yapıldığı ifade edildi. Yine listede zeytinyağına tohum yağı katan bir firma yer alırken; en çok taklit ve tağşiş tespiti yapılan ürünlerden olan bal da liste de yer aldı. Samsun’daki bir firmada ise geleneksel köftenin içinde soya tespit edildi. 

Bakanlığın günlük olarak yayımladığı listede dikkat çeken bir diğer unsur ise 24 Ekim 2024 tarihinde her hangi bir verinin paylaşılmaması oldu.