Kayseri'yi yine sıkıntılı günler bekliyor!

Kayseri'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1 ile 3 derece üzerinde seyrediyor. Afrika sıcaklarının etkisi altında kalacak olan kayseri'de kavurucu sıcaklıklar bekleniyor. Afrika, mobbinge geliyor! Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Kayseri'yi yine sıkıntılı günler bekliyor!

Kayseri’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1 ile 3 derece üzerinde seyrediyor. Bu hafta da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürecek. Hava Forum X hesabı, "yeni haftanın havasına bakış" başlığıyla yaptığı paylaşımda, Afrika sıcaklarının Türkiye’yi etkisi altına alacağını duyurdu.

Uzun Süreli sıcak ve hemli hava bunaltacak

Hava Forum X, "Afrika, mobbinge geliyor! Yeni haftada uzun süreli sıcak ve nemli havanın etkisine gireceğiz. Afrika bu sefer hem Balkanlar'ı hem Karadeniz çevresini ele geçirerek geliyor. Türkiye olarak adeta kuşatılıyoruz. Geceleri çok nemli olacak. Herkese 7-8 gün kolay gelsin." ifadelerine yer verdi.

Kayseri'yi yine sıkıntılı günler bekliyor!

Kerem Ökten: Gerçek Yaz Geliyor

Ünlü hava tahmincisi Kerem Ökten de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gerçek yaz geliyor" diyerek, önümüzdeki hafta havaların daha da ısınacağını aktardı. Ökten, "Önümüzdeki hafta gece sıcaklıkları çok artacak. İstanbul gece 26, İzmir 28 derece olacak. Kendinizi şehirden tatile atın. Haftaya geceleri uyku yok" diye dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kayseri'de Pazartesi günü İlçelerde yağmur bekleniyor

Kayseri’de Pazartesi günü Pınarbaşı, Sarız, Tomarza, Develi ve Erciyes çevreleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Diğer günlerde de sıcaklıklar artacak. Uzmanlar, özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastaların saat 10:00 ve 16:00 saatleri arasında gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Temmuz ayı uzun yıllar sıcaklık ortalamaları da dikkatlerden kaçmadı. Temmuz ayında en düşük sıcaklık: 2,9°C 12.07.1958 yılında, en yüksek sıcaklık değeri ise  40,7°C ile 30.07.1957 tarihinde ölçüldü.