Kayseri'yi sıkıntılı günler bekliyor!

Kayseri'ye yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, 19-23 Haziran tarihleri arasında Kayseri'de yüksek sıcaklıklar beklendiğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Afrika ve Basra sıcaklıkları geliyor. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Kayseri'yi sıkıntılı günler bekliyor!

Hava Forum x hesabından yapılan açıklamada, Kurban bayramı sonrası yeni haftada Türkiye'yi sıkıntılı günlerin beklediği belirtildi. Hem Afrika hem de Arabistan Basra sıcaklarının ülkemize doğru gelmekte olduğu ve özellikle Basra sıcaklarının Karadeniz'den sahil şehirlere ve İstanbul'a nem pompalama etkisinin olacağı ifade edildi. Hava Forum, bu yüksek nemin rahatsız edici olacağını vurgulayarak gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

‘Maalesef tatil sonrası yeni haftada bizi sıkıntılı günler bekliyor' 

Hava Forum x hesabı, ‘Maalesef tatil sonrası yeni haftada bizi sıkıntılı günler bekliyor. Hem Afrika hem Arabistan Basra sıcakları ülkemize doğru geliyor. Basranın Karadeniz'den sahil şehirlere, İstanbul'a nem pompalama etkisi de var. Nem maalesef çok ama çok rahatsız edecek. Gelişmeleri takipteyiz’ paylaşımı yaptı. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden Sıcaklık Tahmini ve uyarılar yapıldı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kayseri’de önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıklar bekleniyor.

19 Haziran Çarşamba: En düşük 15°C, en yüksek 35°C
20 Haziran Perşembe: En düşük 14°C, en yüksek 34°C
21 Haziran Cuma: En düşük 13°C, en yüksek 33°C
22 Haziran Cumartesi: En düşük 13°C, en yüksek 34°C
23 Haziran Pazar: En düşük 13°C, en yüksek 34°C

Meteoroloji, yüksek sıcaklık uyarısında bulunarak, özellikle 11:00 ile 16:00 saatleri arasında vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların etkili olacağı bu günlerde vatandaşların dikkatli olması, özellikle güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarıda uzun süre kalmamaları ve bol sıvı tüketmeleri önerdi. Ayrıca, yüksek nem oranının da rahatsız edici olabileceği belirtildi. Yetkililer, gelişmeleri yakından takip ederek vatandaşları bilgilendirmeye devam edileceği aktarıldı.