Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı

Kayseri'ye yeni bir Müdürlük kuruluyor. Bu konuda harekete geçildi. Karar yarın Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelecek. İşte yeni Müdürlüğün detayları.

Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yeni bir Müdürlük faaliyete geçiyor. Bu konuda harekete geçildi. İlgili gündem maddesi yarın Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülecek. 

Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı

Peki kentte hangi Müdürlük kuruluyor ve görev alanı ne üzerine olacak?

Büyükşehir Meclisi Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü oluşturulması amacıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı'nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin düzenlenmesi talebi hususunda hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporunu görüşerek, karara bağlayacak.

Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı

Karar oy birliği ile çıktı

Komisyon konuyla ilgili olarak oy birliği ile karar aldı ve Millet Bahçesi Şube Müdürlüğünün kurulması yönündeki raporunu hazırladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin 8 Temmuz 2024 tarih 316 sayılı kararı ile Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü oluşturulması amacıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı'nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin düzenlenmesi talebi tetkik ve incelenmek üzere bir süre önce komisyona gönderilmişti.

Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı

Komisyon raporunu tamamladı!

Komisyonun yaptığı incelemenin ardından merak edilen rapor ortaya çıktı. Komisyon ‘Yapılan tetkik ve inceleme neticesinde Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü oluşturulması amacıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı'nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin oy birliği ile kabulünün uygun olacağı’ yönünde karar verdi. 

Kayseri'ye yeni Müdürlük geliyor! İşte kurulacak Müdürlüğün görev alanı

Millet Bahçesi ve Parklar Şube Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ne olacak?

Hazırlanan rarpıda, ‘Millet Bahçesi ve Parklar Şube Müdürlüğü; Millet Bahçeleri ile tüm park bahçeler, mesire alanları ve ağaçlandırma alanlarının yeşillendirilmesi ve müştemilatları ile birlikte bakımlarını yapacak’ denildi.

Yeni Müdürlüğün görev ve sorumluluk alanı ile ilgili olarak ayrıca şu ifadeler kullanıldı: Büyükşehir Belediyesi sorumluluk ve yetki alanında bulunan mesire alanı, park ve ağaçlandırılacak alanları tespit ederek veya ettirerek üstlerine konu ile ilgili bilgileri sunmak, kabul ve onay görenlerin, imar mevzuat planlarına uygun olarak kentsel ve peyzaj tasarım, ağaçlandırma projeleri ile keşif, metraj, teknik şartname ve diğer gerekli evraklarını hazırlatır, uygulamaların teknik ve idari şartnameye uygunluğunu denetler. b. Yapımı planlanan yatırımların imar planına uygun olup olmadığını, mülkiyet durumu vb. bilgilerini araştırır, arazinin talep edilen projeye uygunluğunu yerinde etüt eder, gerekli durumlarda tadilat projeleri hazırlar ya da hazırlatır.Belediyenin sorumluluğundaki tüm park, mesire ve ağaçlandırma alanlarının sulanması, temizlik ve bakım işlerini yürütür, alt yapısı tamamlanmış alanların ağaçlandırmaya ve dikime hazır hale getirilmesini sağlar. Kamu kurum ve kuruluşları, kamuya ait eğitim kurumları, dini tesisler ve kamuya hizmet eden kurum ve kuruluşların (vakıf, dernek vs.) çevre düzenlemesi ile ilgili başvurularını değerlendirerek bünyesindeki personel ve bütçe olanakları doğrultusunda, yetkili birimin onayı ile yapılmasını ve bakımını sağlar. Kent içinde bulunan yol, kavşak ve köprü kenarları ve benzeri yerlerin tespitini yaparak bu alanları yeşil alan ve/veya dinlenme parkı olarak düzenler. Vatandaşların bu konudaki dilek, şikâyet ve önerilerini değerlendirerek diğer birimlerle koordineli olarak çalışır. Rekreasyon alanı, park, mesire alanı ve ağaçlandırma alanlarındaki spor alanları ve çocuk oyun alanlarında kullanılmak üzere; bank, çöp kutusu, aydınlatma elemanı, oturma elemanı, kamelya, çocuk oyun elemanları, spor ve kondisyon aletleri, saksı, dekoratif park objeleri ve süsleyici materyaller, barbekü, havuz ve gölet fiskiye sistemleri vb. ihtiyaçlar doğrultusunda tespit, tasarım, projelendirme, bakımı ile temin etmek üzere ilgili birimlerle koordineli çalışır. Fidanlıklar, seralar ve gerekli tesislerin kurulmasını, geliştirilmesini ve işletmesini, İç ve dış mekan bitkilerinin üretimini ve bakımını sağlar. Ayrıca, park ve mesire alanları için ağaç, fidan, bitki ve yazlık-kışlık çiçek üretilmesini veya ihale ile satın alınmasını sağlar. Diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak fidan, tohum vb. temin eder.