Kayseri'ye 'yağış' geliyor

Kayseri'de güneşli havaların yerini sağışlı havalar almaya hazırlanıyor. Peki Kayseri'ye ne zaman yağmur yağacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'ye 'yağış' geliyor

Kayseri’de sıcak havalar temmuz ayıyla birlikte etkisini artırdı. Bunaltıcı sıcakların etkisini gösterdiği kentin bazı ilçelerinde hafif yağışlar olurken etkili olurken merkezde hissedilmedi. Vatandaşları sevindiren haber ise Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden geldi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Bu rapora göre kentte perşembe ve cuma günü parçalı ve az bulutlu havanın etkili olacağı ifade edilirken, cumartesi ve pazar günü çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava beklendiği açıklandı. 

Meteorolojiden 2 önemli uyarı!

Diğer yandan meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. Uyarılarda şu ifadeler kullanıldı:  “Rüzgarın; yarın (Perşembe) yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”
 

Kayseri'ye 'yağış' geliyor