Kayseri'ye 'kuvvetli' uyarı!

Geçtiğimiz hafta bir nebze olsun yağışlarla serinleyen Kayserilileri bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü kent için hava tahmin raporunu yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'ye 'kuvvetli' uyarı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de temmuz ayı ile birlikte artış gösteren sıcaklıklar geçtiğimiz günlerde mevsim normallerinin altına düştü. Kentte sıcak havalar etkisini sürdürürken özellikle doğu ilçelerde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış vatandaşlara biraz olsun nefes aldırdı. Peki bunaltıcı sıcaklıklar yeniden geliyor mu? İşte detaylar…

Hafta içinde yağış etkili olacak

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, kentte pazartesi günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken,  salı günü parçalı, zamanla çok bulutlu, doğu ve kuzey ilçeler ile yüksek kesimler aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, çarşamba günü parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, perşembe ve cuma günleri ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. 

Çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalara dikkat!

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülürken, meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı da geldi. Uyarıda, “Rüzgarın; bugün (Pazar) ve yarın (Pazartesi) yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.