Kayseri'ye bugün deli geliyor

Deli Kayseri'de bugün akşam sevenleriyle buluşacak. Gogol'ün kaleminde sahnede bir deli bu akşam sergilenecek. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde.

Kayseri'ye bugün deli geliyor

Yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol'ün kaleminde sahnede bir deli Kayserililerle buluşacak. Gogol’ün kaleme aldığı ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ tiyatro oyunu bugün Kayseri’ye geliyor. 19 Ekim Cumartesi günü (bugün) Kayseri Gültepe Kültür Merkezinde tiyatroseverlerle buluşacak oyunun konusu ise fazlasıyla dikkat çekiyor. 

Kayseri'ye bugün deli geliyor

Oyunun konusu nedir?

Oyun, dönemin Rusya’daka sosyal ve statü farkını ve bu farkın insan üzerinde bıraktığı etkiyi eleştirel bir dille anlatıyor. Oyunda başkarakter olan Poprişçin, bakanlıkta çalışan bir memur olarak karşımıza çıkıyor. En büyük suçu soylu bir kişi olmaması olan Porişçin, Müdürün kızı Sofya’ya olan tutkusu ile biliniyor. Bir gün Poprişçin, Sofya’nın binbaşıyla evleneceğini öğreniyor. Bunun üzerine tahammül sınırları zorlanan Poprişçin, sosyal statü farkını sorgulamaya başıyor. Bu süreçte kendi ütopyasına çekilerek kendini İspanya kralı olarak hayal ediyor.

Kayseri'ye bugün deli geliyor

Diğer yandan dram türündek tek kişilik, 70 dakika tek perdelik oyunun bilet fiyatları ise 300 TL'den satılıyor.