Kayseri'ye 4. OSB yapılıyor… Peki hangi bölgeye yapılacak?

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Olay Türk TV'de katıldığı Sansürsüz Ramazan Özel programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Büyüksimitci, Kayseri'de uzun yıllardır konuşulan 4. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yer konusunda çalışma yapıldığını ve yerin belirlendiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'ye 4. OSB yapılıyor… Peki hangi bölgeye yapılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri'ye yapılması planlanan yeni OSB ileilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

"YER KONUSUNU NETLEŞTİRDİK"

“Burada sanayiciye ucuz arsa verilmesi önemli ve arkadaşlarımız da belediyelerle görüşüyor, bu konuda çalışma yapılıyor” diyen Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimici, “4. OSB ile ilgili yer çalışmamız vardı. Birkaç alternatif vardı ve şu an netleştirdik. Başkanlarla, arkadaşlar bakacaklar duruma. Bu arsanın ucuz verilmesi önemli sanayici için. Sanayiciye taşa, toprağa para verdirmemiz önemli. Bir de tabi şehrin gelişmesi açısından bir planlama olursa iyi olur” dedi.
NEREYE YAPILACAK?
Olay Türk TV’de “Sansürsüz Ramazan Özel” programında Gazeteciler; Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Büyüksimitci, 4. OSB’nin yapılacağı bölge konusunda arsa spekülasyonlarının oluşmaması için net açıklama yapmazken, şehrin doğusunu işaret etti. Mimarsinan OSB’nin genişleme çalışmalarını örnek veren Büyüksimitci, “Mimarsinn OSB’yi genişletelim  dedik, ama gördük ki o bölgede bayağı arsa almışlar, tanıdık, bildikler... O yüzden genişletmeyeceğiz dolayısıyla” şeklinde esprili gönderme de yaptı. Büyüksimitci, yer konusunda “Biraz daha şehirden uzaklaşmazı lazım. Batı tarafında değil de, Doğu tarafında büyümemiz lazım. İnşallah kısa zamanda halederiz” ifadelerini kullandı.
İNCESU OSB GENİŞLİYOR
Büyüksimitci, artan taleplerin ardından İncesu OSB'nin genişletilmesine yönelik de çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda bölgede hazine arazilerinin durumuna dikkat çekerek, herhangi bbir sıkıntının da olmadığını söyledi.