Kayseri'ye 300 milyon dolarlık müjde! 15 gün içinde olacak

Kayseri'de uzun süredir merakla beklenen proje ile ilgili heyecanlandıran açıklama geldi. Geçtiğimiz yapılan açıklamada yatırımın maliyeti 7 milyar Türk Lirası yani 300 milyon dolar olarak ifade edilmişti. 11-2 hafta içinde önemli bir gelişmenin yaşanacağı belirtildi. Detaylar Kayser haber bülteninde.

Kayseri'ye 300 milyon dolarlık müjde! 15 gün içinde olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de uzun süredir merakla beklenen proje ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Açıklamayı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof Dr Fatih Altun yaptı. Daha önce yapılan açıklamalarda üniversitede yapılacak olan yeni hastane projesiyle  ilgili fizibilite çalışmalarının tamamlandığı belirtilmişti.

Kayseri'ye 300 milyon dolarlık müjde! 15 gün içinde olacak

Mevcut Hastane binası 50 yıldır hizmet veriyor! Artık yeni bir bina şart

Mevcut hastanenin yıllardır hizmet verdiğini dile getiren Altun, 'Hastanemiz 50 yıldır çok ciddi hizmetler veren bir hastane. Bundan sonraki 50 yıla hizmet verecek bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz' ifadelerini kullanmıştı. 

Kayseri'ye 300 milyon dolarlık müjde! 15 gün içinde olacak

Yatırım maliyeti geçen yıl 7 milyar Türk Lirası yani 300 milyon dolar denmişti

Yeni hastanenin yeriyle ilgili olarak da 'Yine sağlık kampüsü içerisinde kalacağız' diyen Altun, geçtiğimiz yıl maliyetle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise 'Şu anki yatırımın maliyeti 7 milyar Türk Lirası yani 300 milyon dolar. Bunun Devletimiz tarafından desteklenecek olması sadece bizi değil, şehrimizi de gururlandıracağını, heyecanlandıracağını düşünüyorum' demişti.

Kayseri'ye 300 milyon dolarlık müjde! 15 gün içinde olacak

Rektör'den yeni hastane müjdesi: 1-2 hafta içerisinde gerçekleştirmiş olacağız!

Rektör Altun, konuyla ilgili olarak son gelişmeyi yani 'müjdeyi' verdi. Erciyes Üniversitesi’nde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenme çalışmalarının yapıldığı Gevher Nesibe Hastanesi Poliklinik Girişi ve Kan Alma Üniteleri’nin açılışında bilgi veren Rektör Altun, 'Bir müjde olarak vermek istiyorum. Yeni hastanemizin projesiyle ilgili ihale süreçlerini tamamladık. Onaylarımızı aldık. İnşallah proje yapım ihalesini önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Aslında bu da bundan sonraki süreçlerde bu kalitenin daha da artması için son derece kıymetli  olacağını düşünüyorum' şeklinde konuştu.