Kayseri ve Nevşehir'de 2,6 milyon ton altın çıkarılacak, bakın nerede işlenecek!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Kayseri ve Nevşehir'deki Kaşköy açık ocak cevher üretimine başladığını ve Kayseri'deki Himmetdede işletmesine yeni bir ünite ekleyeceğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayseri ve Nevşehir'de 2,6 milyon ton altın çıkarılacak, bakın nerede işlenecek!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Kayseri ve Nevşehir illerindeki Kaşköy açık ocak cevher üretimine başladığını duyurdu. Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "KOZAL" koduyla işlem gören şirket, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, Kaşköy açık ocak cevher üretimi ve Kayseri’deki Himmetdede işletmesine ünite eklenmesi projesinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) sürecinin resmi olarak 13 Ağustos 2024 tarihinde başladığını bildirdi.

Projeye göre, Kaşköy açık ocak alanından yaklaşık 2,6 milyon ton altın cevheri çıkartılacak. Elde edilen cevher, Kayseri'de bulunan Himmetdede işletmesine eklenen yeni ünite ile işlenerek zenginleştirilecek ve bu süreç sonunda yaklaşık 11 ton altın üretimi hedefleniyor.

Şirket Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada; "Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Şirketimiz Kayseri-Nevşehir'deki Kaşköy açık ocak cevher üretimi ve Kayseri'deki Himmetdede işletmesine ünite eklenmesi projesi ÇED süreci resmi olarak 13.08.2024 tarihinde başlamış bulunmaktadır. Proje kapsamında, Kaşköy açık ocak cevher üretim faaliyetleri ile yaklaşık olarak 2,6 milyon ton altın cevheri çıkartılarak, Himmetdede işletmemize ünite eklenmesiyle zenginleştirme işlemine tabi tutulması ve yaklaşık olarak 11 ton altın üretimi gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.'' denildi.

Şirketin KAP açıklaması için TIKLAYINIZ