Kayseri Valisini kızdıran 'Suriyeli' tweeti

Kayseri'de dün gece yaşanan ve ülke gündemine oturan olayın ardından binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımlardan birisi ise Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'i kızdırdı. Vali Çiçek'e MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan da destek geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Valisini kızdıran 'Suriyeli' tweeti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün gece yaşanan taciz iddiası infial yarattı. Olayların devam ettiği saatlerde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de bölgeye giderek, vatandaşlara sükunet çağrısı yaptı. Vali Çiçek, MHP Milletvekili Baki Ersoy ve MHP İl Başkanı Seyit Demirezen ile bir evin balkonundan vatandaşlara seslenerek, ‘Ne gerekiyorsa yapacağız. Bakın arkadaşlar, Devlet gereğini sonuna kadar yapacak. Arkadaşlar herkesten dağılmasını istiyorum, bakın çoluk çocuk var, birinin başına bir şey gelecek, Allah aşkına dağılın Allah aşkına.’ diyerek vatandaşlardan dağılmalarını istedi. 

‘Uyduruyorsun’

Kayseri’de yaşanan bu olay Türkiye gündeminde de yerini aldı. Binlerce vatandaş ‘X’ sosyal medya platformu üzerinden paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımlardan birisi ise Vali Çiçek’i kızdırdı. 

‘serhan the Türkist’ isimli X hesabından “Kayseri Valisi; Onlar bizim kardeşimiz, bir daha tekrarlanmayacak söz veriyorum.” yazılı bir paylaşım yaptı. Paylaşımı gören Vali Çiçek ise sert bir dille böyle bir cümle kurmadığını ifade ederek, “Ben söylemişim gibi bir cümle uyduruyorsun. Sonra bekliyorsunki tepkiler gelsin. İnsanları kışkırtayım istiyorsun.” dedi.

Kayseri Valisini kızdıran Suriyeli tweeti

‘İftira atmayın’

Çiçek’e bir destek de gece boyunca yanında olan Milletvekili Baki Ersoy’dan geldi. Gönderiyi alıntılayan Ersoy, “İftira atmayın..! Sayın Valimizin alana geldiği andan,çıkana kadar yanındaydım,bu şekilde bir cümlesi olmadı.” diye konuştu.