Kayseri Üniversitesi'nden öğrencilere önemli duyuru

Kayseri Üniversitesi, öğrencilerin eğitim hayatını doğrudan etkileyecek önemli bir yönetmelik değişikliğine gitti. Yönetmelikte ne gibi değişiklikler var? Detaylar haber bülteninde...

Kayseri Üniversitesi'nden öğrencilere önemli duyuru
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi, öğrencilerin eğitim hayatını doğrudan etkileyecek önemli bir yönetmelik değişikliğine gitti. 10 Aralık 2023 tarihli ve 32395 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bu yeni düzenlemeyle, uzaktan eğitim, kayıt dondurma ve not hesaplama gibi konularda önemli yenilikler getirildi.

Uzaktan Eğitimde Yeni Dönem

Yeni yönetmelik ile birlikte Kayseri Üniversitesi'nde bazı derslerin uzaktan eğitim yoluyla verilmesine olanak sağlandı. Bu sayede öğrenciler, derslere katılım konusunda daha esnek bir yapıya kavuşacaklar. Ancak uzaktan eğitime geçiş, her yarıyılda eğitim-öğretim dönemi başlamadan en geç 4 hafta önce, akademik birimin teklifi ve senatonun onayı ile gerçekleşecek.

Kayıt Dondurma Koşulları Esnekleştirildi

Öğrenciler, önemli ve haklı sebeplerle kayıtlarını bir defada en fazla iki yarıyıl, toplamda ise dört yarıyıl dondurma hakkına sahip olacaklar. Özellikle sağlık sorunları yaşayan veya hükümlü olan öğrenciler için bu süre daha da uzatılabilecek. Bu sayede öğrenciler, eğitim hayatlarına ara vermek zorunda kaldıklarında daha rahat bir nefes alabilecekler. Kayıt dondurma başvurularının yarıyılın başlangıcından itibaren yirmi eğitim-öğretim günü içinde yapılması gerekecek.

Başarı Notu Hesaplamasında Yeni Düzenleme

Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle, öğrencilerin başarı notu hesaplanması için yarıyıl sonu sınavından en az puan, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenerek Senato tarafından onaylanacak puanın alınması gerekecek.

Yatay ve Dikey Geçiş Yapacak Öğrenciler İçin Kolaylık

Diğer bir önemli değişiklik ise yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin notlarının dönüştürülmesine ilişkin. Bu öğrencilerin daha önce almış oldukları derslerin notları, Kayseri Üniversitesi'nin not sistemine göre yeniden değerlendirilecek. Yaz okulunda diğer üniversitelerden alınan ve başarılı olunan derslere de aynı işlem uygulanacak. 

Yönetmeliğe ilişkin ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ