Kayseri Ticaret Odası'nda 'tehdit' uyarısı!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyeleri tehdit konusunda uyardı. Oda yönetimi bu konuda harekete geçti. BU kapsamda 23 Temmuz'da Oda hizmet binasında dikkat çeken bir buluşma gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Ticaret Odası'nda 'tehdit' uyarısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Oda üyelerini tehditlere karşı korumak için harekete geçti. Oda'dan yapılan açıklamada teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren ve her geçen gün de daha fazla gündeme gelmeye başlayan Yapay Zeka konusuna dikkat çekildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'Bir bilgisayarın ya da bilgisayar kontrollü robotun akıllı varlıklarla görevlerini yerine getirme yeteneği' olarak ifade edilen Yapay Zeka konusu Oda'nın gündeminde. 

Salı günü yapılacak

Oda yönetimi bu konuda ortaya çıkabilecek tehditler konusunda üyelerini uyarıyor. Bu kapsamda Ticaret Odası  Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda 23 Temmuz 2024 Salı günü saat 14.00'te  Yapaz Seka masaya yatırılacak. 

Kayseri Ticaret Odası'nda 'tehdit' uyarısı!

Yapay Zeka çağında Siber tehditler

Oda'dan yapılan açıklamada gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: Son yıllarda, adını sıkça duyduğumuz bir kavram var: Yapay Zeka. Bu kavram, beraberinde pek çok soruyu da getirmektedir. İki değerli konuşmacımız Siber Güvenlik Uzmanı, Eğitmen, Yazar Dr. Erdal Özkaya ve Microsoft Data MVP Ömer Çolakoğlu’nun katılımıyla Yapay Zeka Çağında Siber Tehditler ve Merhaba Dünyalı, Ben Yapay Zeka konularının konuşulacağı ve aşağıdaki sorulara yanıtlar bulacağımız etkinliğimize davetlisiniz. 

Hangi konular konuşulacak?

Diğer yandan etkinlikte konuşulacak konu başlıkları ise şu şekilde: Yapay zeka nedir? Neleri değiştirecek? Nasıl öğrenilir? Siber dünyada bizi nasıl tehlikeler bekliyor? Hangi sektörler nasıl etkilenecek? Yapay zeka insandan daha mı zeki? Yapay zeka nasıl öğreniyor? Son gelişmeler nelerdir?

Kayseri Ticaret Odası'nda 'tehdit' uyarısı!

Günlük Hayatta Kullanılan Yapay Zekâ Uygulamaları Nelerdir?

Yapay zekâ birçok alanda insanların karar alma süreçlerine yardımcı olabilmektedir. Böylece, hizmetler daha kaliteli ve hızlı bir şekilde sunulabilmektedir. Bu kapsamda, yapay zekâ uygulamaları ve bu uygulamaların sağlamış olduğu hizmetlere gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. Yapay zekânın başlıca kullanım alanları olarak, aşağıdaki uygulamaları sıralamak mümkündür:
Görüntü İşleme

Yüz Tanıma

Güvenlik ve Gözetleme

Sosyal Ağlarda Fotoğraf Etiketleme

Spor Analitiği ve Strateji Optimizasyonu

Sentetik Görüntü Üretimi

Sahte Fotoğraf ve Video Üretimi

Ses İşleme

Müzik Tanıma

Sesli Asistanlar

Sesli Yanıt ve Şifre

Konuşmadan Metin Sentezi

Metinden Konuşma Sentezi

Metin İşleme