Kayseri Ticaret Odası'nda skandal iddia!

Kayseri Ticaret Odası'nda skandal iddia!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş çevrelerine yönelik uyarıları sonrasında Kayseri Ticaret Odası (KTO ) yönetimine de gönderdiği yazıda  “Aranızdaki  FETÖ’cüleri bildirin’’ talebinde bulunduğu ifade edildi. Bu konuda harekete geçen oda yönetiminin gizli bir araştırma komisyonu kurduğu ve TOBB’a hazırladığı raporu sunduğu öne sürüldü. Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın gözaltına alınmadan önce birliğe gönderildiği kaydedilen raporun sağlıklı olmadığını iddia eden bazı çevreler ise, “FETÖ’den gözaltına alınan ve sorguları süren bazı isimler sözde bu komisyonda görev almış ve TOBB’a, FETÖ’cüler konusunda rapor hazırlayıp, vermişler.  Bu kediye ciğeri teslim etmek değil mi? O rapor sağlıklı değil. Yeniden ele alınmalıdır. Odalar Birliği yönetimi gerekeni yapmalı ve bir daha konuyu ele almalıdır.Kayseri’den gönderilen rapor gerçekleri yansıtmıyor. Bu yapı ile ilgili olarak gözaltında bulunan bazı isimlerinde yer aldığı komisyon güvenilir mi?Umarız TOBB bu önemli ayrıntıyı göz ardı etmez. ’’ şeklinde görüş belirtti.

Diğer yandan oda üyeleri arasında FETÖ’cüleri belirlemek için oluşturulduğu iddia edilen komisyonda şu isimlerin yer aldığı dile getirildi:

Mahmut Hiçyılmaz, Celal Hasnalçacı, Nedim Olgunharutlu, Uğur Payza ve Mesut Haskahveci.

Oda Başkanı Hiçyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Haskahveci, bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınırken, iki ismin sorgusu da halen sürüyor.

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan iki ismin bu komisyonda görev alması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

HABER: Emre POLAT