KAYSERİ TABİP ODASI'NIN DİKKAT ÇEKEN KORONAVİRÜS TABLOSU!

KAYSERİ TABİP ODASI'NIN DİKKAT ÇEKEN KORONAVİRÜS TABLOSU!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, Eylül ayı başı ve sonunda yaptığı farklı yöndeki açıklamalarla dikkat çekti. Koronavirüste artan vatkalara dikkat çeken Şahin, "Artık yeter! Kayseri yanıyor!" çağrısı yapmıştı. Şahin bu açıklamalarının ardından bu kez de “Birkaç hafta içinde daha güzel haberler almayı umuyoruz” dedi. İşte, “Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin” açıklamasından 20 gün sonra “Bu vesileyle hem ilimiz yöneticilerine hem de duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim”e gelen süreç içinde  yaşananlar…

İLK AÇIKLAMASI GÜNDEME DAMGASINI VURDU 

“Yönetenleri sorumlu davranmaya davet ediyorum” diyen Şahin, "Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin! Her gün stres altında harap bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız? Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri'de salgın kontrolden çıktı! Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak, ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor!" ifadelerini kullanmıştı. 

ATAŞ’TAN, ŞAHİN’E DESTEK!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin'in açıklamalarına destek vererek, "Biz haftalardır söylüyoruz, muhalefet ediyoruz sanıp, dikkate almıyorsunuz. Bari Kayseri Tabip Odası Başkanının söylediklerine daha geç olmadan kulak verin!" dedi.

MHP`Lİ VEKİLDEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMALARINA TEPKİ: NET SÖYLÜYORUM, AYIP OLUYOR

Şahin’in bu yöndeki açıklamalarının tartışıldığı günlerde MHP Milletvekili Baki Ersoy da, yine çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Ersoy, kimi ya da kimleri hedef aldığı merak konusu olan açıklamasında, "Çözümü olan anlatsın... “Vatandaş kurallara uymuyorsa Vali, Sağlık Müdürü ne yapsın?” diye sormuştu.

“YANDIK, BİTTİK, KÜL ODUK, KAYSERİ ŞÖYLE OLDU, BÖYLE OLDU DEĞİL”

Her zaman devletin yanında olduklarını belirten Ersoy,  “Birileri çıkıyor. Pandemi sürecinde güya devletimizi zafiyete düşüren açıklamalarda bulunuyor. Eğer bir fikriniz ve çözüm önerinizin varsa şehrimizin valisi oradadır. Kapısı herkese açıktır. Onunla. Ya da sağlık müdürümüzle. Ya da canla başla mücadele eden Şehir Hastanesinin başhekimi ile görüşsün. Şunu yapmasın. Yandık, bittik, kül oduk, Kayseri şöyle oldu, böyle oldu değil. Dünya genelinde olan bir pandemi var. İlk defa yaşanıyor. Devletimizin zafiyete düşürecek herhangi bir yapının içinde olmak bana göre Kayseri’ye yapılacak en büyük kötülüktür. Devletimizin birimleri vali bey nezdinde olmak üzere canla başla çalışmaktadır. Birileri sadece muhalefet yapmak devletimizin zafiyetini ortaya koyabilmek için bunu yapıyorsa bununda karşısındayız. Vatandaşın dikkat etmediği yerde vali, sağlık müdürü, emniyet müdürü şehir hastanesi başhekimi ne yapacak? Önce kendimiz dikkat edeceğiz. Vatandaşımız dikkat edecek. Çözüm önerisi olan varsa ortaya koysun. Yoksa konuşmasın. Net söylüyorum. Ayıp oluyor. Devletimizi bu şekilde güya zafiyete uğratacak söylemlerden kaçınılmalıdır. Doğru değildir” diye konuştu. 

“İNSAN HAYATI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK, AHLAKSIZLIKTIR”

Şahin, daha sonra kendisini bu açıklamasından dolayı eleştirenlere cevap vermiş ve "İnsan hayatı üzerinden siyaset yapmak, ahlaksızlıktır" ifadeleriyle gündeme damgasını vurmuştu. Şahin, “Yönetim Kurulu olarak sunduğumuz rapor; Somut bilgilerle ilimizde salgının durumunun tespitini, İl geneline ve sosyal hayata ilişkin çözüm önerilerimizi, Sağlık sisteminin yönetimine ilişkin çözüm önerilerimizi içermektedir. Önümüzdeki hafta basınla da paylaşılacaktır. Polemik yapmaya ne mizacım ne de bulunduğum makam elverir. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapmak ahlaksızlıktır. Birkaç gün önce getirdiğim eleştiriler amacına ulaşmış, sesimiz ilgili makamlar tarafından işitilmiştir. Sayın Vali’ye çözüm önerilerimizi sunduk, takipçisi olacağız." dedi.

RAPORU BASINLA PAYLAŞMADI?

Bu sözleri üzerine başta Vali Şehmus Günaydın, MHP Milletvekili Baki olmak üzere bazı çevreler de “Elinden bilgisi, önerisi olanlar devlet kurumlarına ulaştırsın” yönünde çağrı yapmıştı. Şahin, ayrıca “Rapor, somut bilgilerle ilimizde salgının durumunun tespitini, İl geneline ve sosyal hayata ilişkin çözüm önerilerimizi, Sağlık sisteminin yönetimine ilişkin çözüm önerilerimizi içermektedir. Önümüzdeki hafta basınla da paylaşılacaktır” dedi, ancak genel manada basınla da bir veri paylaşmadı. Sadece yaptığı sosyal medya paylaşımları ve bazı gazete ile ajanslara yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. O açıklamalarda da yine benzer ifadeler kullandı.

“KISITLAMA  ÖNERİSİ SALGININ BUGÜNKÜ DURUMUYLA TAM OLARAK UYUŞMAMAKTADIR”

Bugün bazı basın kuruluşlarında “Kısıtlama İstendiği” yönündeki açıklamalara da yanıt veren Şahin, bu talebin 15 gün öncesine ait olduğunu belirterek, bu kez de  verdiği röportaja ilişkin “Kısıtlama önerisi kısmı, ilimizde salgının bugünkü durumuyla tam olarak uyuşmamaktadır” dedi.

O RÖPORTAJI 16 EYLÜL TARİHİNDE VERMİŞ,  KISITLAMA TALEBİ ŞU ANKİ DURUMLA UYUŞMUYOR!

Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bugünkü haberler nedeniyle hatırlatmak isterim ki, doğruya doğru yanlışa yanlış demek sorumluluğumuzun gereğidir. Ayrıca, sürecin çok dinamik olması nedeniyle salgınla ilgili açıklamalarınızın en güncel olanlarına dikkat edilmesinde yarar vardır. Gerek devletimizin tedbirleri aynı sıkılıkta sürdürmesi gerekse halkımızın rehavete kapılmadan sorumluluk almayı sürdürmesi durumunda, birkaç hafta içinde daha güzel haberler almayı umuyoruz. Bu vesileyle hem ilimiz yöneticilerine hem de duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bugün basında “Kısıtlamalar gelmeli” başlığıyla verilen haberin röportajını İHA’ya 16 Eylül tarihinde vermiştim. Ajansın röportajın bir kısmını geç servis etmesine bağlı olarak, açıklamanın “kısıtlama önerisi” kısmı, ilimizde salgının bugünkü durumuyla tam olarak uyuşmamaktadır.