Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin: Ayağa kalktık, birleşerek güçlenerek geliyoruz!

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç Dr Mehmet İlhan Şahin, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 76'ncı Büyük Kongresi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Şahin, 'Siyasi grupların çıkarları için değil, hekimler için, hekim aileleri için, hakkımızı ve halkımızın sağlığını savunmak için geliyoruz' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin: Ayağa kalktık, birleşerek güçlenerek geliyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) seçime gidiyor. 76'ncı Büyük Kongrenin 28-30 Haziran tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdülkadir Noyan Konferans Salon’unda Sıhhiye’de yapılacağı ifade edildi. Birliğin mevcut Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 dönem başkanlık görevi yaptığı için, yeniden aday olmayacak.

Türk Tabipleri Birliği kongresi tıp camiası için dönüm noktası olacak

Diğer yandan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç Dr Mehmet İlhan Şahin, Tabipler Birliği seçim sürecine yönelik olarak açıklama yaptı. Çağdaş Türk Hekimler Birliği olarak bütünleştirici, güçlü ve bu gücünü sahaya yansıtabilecek bir Türk Tabipleri Birliği oluşturabilmek için çalıştıklarını dile getiren Şahin, 'Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Türk Tabipleri Birliği kongresi, Türk tıp camiası için çok önemli. Belki de bir dönüm noktası olacak. Yanlış yönetilen yoz sağlık sisteminin giderek ağırlaşan yükünü fedakarca omuzlayan meslektaşlarımızı temsilen Tabip Odalarının delegeleri kritik bir seçim yapacak; bu yükü temsilsiz ve sahipsiz bir şekilde bireysel olarak taşımaya ve şikayet etmeye devam mı edeceğiz, yoksa meslek örgütümüzü bizleri birleştirerek temsil eden ve haklarımızı güçlü bir şekilde savunan bir çizgiye mi çekeceğiz?' şeklinde konuştu.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin: Ayağa kalktık, birleşerek güçlenerek geliyoruz!

Sözüm ona muhalifler!

'Türk Tabipleri Birliği yıllardır hekimlerin hak ve hukukunun savunusunu, izledikleri bölücü siyasete kurban eden marjinal bir grupça yönetilmektedir' diyen Şahin, şunları söyledi: Bu grup, 'sözüm ona muhalif' duruşuyla tam da siyasi iktidarın istediği gibi hekimleri yalnız, sahipsiz ve temsilsiz bırakmaktadır. 'Anadilde sağlık hakkı' gibi içi boş politik kavramları gündeminde tutarak, çarpık sağlık sisteminin çarklarında ezilen hekimlerin haklı taleplerini gündem dışında bırakmakta ve iktidarın değirmenine su taşımaktadır. TTB yönetiminde yıllardır izlenen bu çizginin biz hekimlere zerre kadar faydası olmadığı gibi her geçen yıl mağduriyetlerimizin katlanarak arttığı gün gibi ortadadır. Biz hekimlerin düştüğü durumunun sorumluluğu, siyasi iktidarda olduğu kadar meslek örgütümüzü yönetemeyenlerin de boynunda asılıdır! Hekimler aynı yöntemi uygulayarak farklı sonuçlar bekleyecek kadar 'çaresiz' değildir! Yıllardır bizi bölerek zayıflatan ve meslek örgütümüzü yönetemeyenlerden kurtulmanın zamanı geldi. Ayağa kalktık, birleşerek güçlenerek geliyoruz! Siyasi grupların çıkarları için değil, hekimler için, hekim aileleri için, hakkımızı ve halkımızın sağlığını savunmak için geliyoruz!

Kayseri Tabip Odası yönetiminde kimler var?

Kayseri Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Yönetim Kurulu'nda görev alan isimler şu şekilde;
Başkan: Doç. Dr. M. İlhan Şahin
Genel Sekreter: Doç. Dr. Yunus Dönder
Muhasip: Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kara
Üye: Doç. Dr. Özlem Öz Gergin
Üye: Dr. Birkan Ülger 
Üye: Dr. Faruk Saçcı
Üye: Dr. Alparslan Yazıcı