Kayseri Tabip Odası Başkanı: Aşı olmayı reddedenlerin Covid-19 tedavi masrafları SGK kapsamından çıkarılsın

Kayseri Tabip Odası Başkanı: Aşı olmayı reddedenlerin Covid-19 tedavi masrafları SGK kapsamından çıkarılsın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, aşı olmayı reddedenlerin Covid-19 tedavi masraflarının SGK ödeme kapsamından çıkarılması önerisinde bulundu. Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, Koronavirüs aşı tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Dünyada ve ülkemizde aşı uygulamaları başlıyor. Salgının yatışması için en büyük umudumuzu ve halkın sağlığını aşı karşıtlarının içi boş söylentilerine feda edemeyiz. O nedenle, aşı olmayı reddedenlerin Covid-19 tedavi masraflarının SGK ödeme kapsamından çıkarılmasını öneriyorum” ifadelerini kullanan Şahin, bu açıklaması sonrasında çok tepki aldığına dikkat çekti.

“HAKARET VE BEDDUALAR SAHİPLERİNE AİT…”

Şahin, “Aşı konusundaki önerimle çokça tepki aldım. Hakaret ve beddualar sahiplerine ait, rahatladılarsa ne ala. Makul soru ve eleştirilerin hepsini yanıtlamaya özel meşguliyetlerim nedeniyle yetişemiyorum. Destekleyenlere ve güzel bir üslupla yapıcı eleştiriler yapanlara teşekkür ederim” dedi.

“SİGARA İÇİN DE ÖNERİR MİSİNİZ?”

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin,  şu ifadeleri kullandı: Aşı konusundaki önerimle çokça tepki aldım. Hakaret ve beddualar sahiplerine ait. Tepki gösterenlerin hepsi değil, ama Covid-19 hastalığının ve salgının gerçekliğine inanmayan bazılarının "inanmadıkları hastalığın- tedavisinin kendileri tarafından ödenmesi ihtimaline bile büyük tepki göstermeleri çelişkilerini ortaya koyuyor, inşallah fark ederler. Tepkiler arasında bazı makul eleştiriler ve aşıyla ilgili tereddütler de vardı. Bunlar arasında benim en çek hak verdiğim  aynı öneriyi sigara için de yapıp yapmadığım sorusu idi. Uzunca bir süre sigara içenlerin sigarayla doğrudan ilişkisi olduğu bilinen hastalıklara yakalandığında sadece bu hastalıklarının sigorta ödemesi kapsamı dışında tutulması bana mantıklı geliyor. Bununla birlikte bu bedelin bir nevi sigorta pirimi gibi sigara şirketlerinden paket başına düzenli olarak tahsil edilmesi de bir çözüm olabilir. Ancak öyle bile olsa buna şimdi karar verilirse 20-30 yıl sonra uygulamaya geçmeli ki sigaraya yeni başlayanlar için bir nevi önceden anlaşma ve rıza olsun. Çünkü sigarayla ilişkili kanser gibi ciddi hastalıklar genelde uzun yıllar sonra ortaya çıkıyor. Tabii bu konuda başka gerekçelerle bunun mantıklı olmadığını ortaya koyan argümanlar da ileri sürülebilir. Aslında bu aşı konusuyla birlikte. salgının (ve tabi kısıtlamaların) ağır bedelini ülke olarak hepimiz öderken, bazılarının halkın sağlığını hiçe saymasına ve kendi çelişkilerine dikkati çekmek istedim. Destekleyenlere  ve güzel bir üslupla şahsıma yönelik yapıcı eleştiriler yapanlara teşekkür ederim.”