'Kayseri Sucuğu' Türkiye'de gündem oldu!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımı ile gerçekleştirilen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tanıtım etkinliğinde ikram edilen sucuk ekmek Türkiye'nin gündemine oturdu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

'Kayseri Sucuğu' Türkiye'de gündem oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Lezzetiyle iz bırakan, ünü Türkiye sınırlarını aşan Kayseri Sucuğu bir kez daha Türkiye gündemine oturdu. Hafta içi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın da katıldığı etkinlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ve spor dünyasına kazandırdığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tanıtım toplantısının ardından da katılımcılara sucuk ekmek ikramı gerçekleştirildi. 
Tartışmalar da bundan sonra başladı. Öyle ki Kayseri Sucuğu tanıtımı yapılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin bile önüne geçti. Kimileri bu etkinliği TBMM Bahçesi’nde düzenlenen bir etkinlik olarak yorumlarken kimileri de Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinde dağıtılan sucuk ekmeği bir mangal partisi olarak yorumlayarak siyasi eleştiri konusu yaptı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt gibi… Cemal Enginyurt, görüntülere Millet yemeye ekmek bulamıyor. Hulusi Akar ve AKP'nin Bakanı Osman Bak, sucuk mangal partisi yapıyor. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz tipler yazıklar olsun.’ sözleriyle tepki gösterdi. 

Kayseri Sucuğu dağıtmaya devam!

'Kayseri Sucuğu' Türkiye'de gündem oldu!

Dün gerçekleştirilen Alzheimer Gündüz Bakım Evi temel atma Töreni’nde ve bugün de bu yıl 4’üncüsü Koramaz Vadisi teması ile düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu sonrası vatandaşlara sucuk ekmek ikram edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir anlamda da eleştirilere yanıt verdi. Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde sucuk ekmek dağıtmanın bir gelenek olduğunu belirten Büyükkılıç, böylece Kayseri sucuğunun da tanıtımının yapıldığına işaret etti. 
Büyükkılıç o anları da sosyal medya hesaplarından, ‘Tüm etkinliklemizde geleneksel olarak dağıttığımız, şehrimizin değeri, dillere destan Kayseri Sucuğumuzu 4. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda da hemşehrilerimize ikram ettik.’ sözleriyle paylaştı. 
Görülen o ki, sucuk üreticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a büyük bir teşekkür borcu var. Zira milyonlarca liraya yaptıramayacakları tanıtımı Büyükkılıç, belediye etkinliklerinde vatandaşlara sucuk ekmek ikram ederek yaptı.