Kayseri şivesi gündem oldu: Canlı yayındaki o anlar kırdı geçirdi

TRT 1 ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu ünlü şarkıcı Alişan'ın yaptığı programa katılan Nijeryalı fenomenin Kayseri şivesi ile ilgili söyledikleri gündem oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri şivesi gündem oldu: Canlı yayındaki o anlar kırdı geçirdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hafta içi her gün TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü şarkıcı Alişan’ın yaptığı ‘Hayata Gülümse’ programında eğlenceli dakikalar yaşandı. 

Programa katılan Nijeryalı fenomen Aliyu Musa Abdulhayyi, kısaca ve herkesin tanıdığı isimle Ali Onimisi’nin Kayseri şivesi ile ilgili söyledikleri kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Binlerce kişinin izlediği videoda Kayseri’de yaşadığını söyleyen Onimisi’nin Kayseri şivesini anlattığı anlar stüdyoda kahkaha attırdı. 

Onimisi, Kayseri şivesini anlatırken, “Öğretmenler sınıfta ‘nasılsınız’ diye öğretiyorlar ama Kayseri’de sokağa bir çıkıyorum ‘nörüyon’ diyorlar” dedi. Bir örnek daha veren Onimisi, “Kayserililer çok farklı konuşuyor. Mesela zayıf demek için zayıf demiyor, ‘gurumuş gufana dönmüş’ diyor. Hangi Türkçe öğretmeni bunu anlatır?” ifadelerini kullandı. 

O anlar stüdyoda bol kahkaha attırırken, paylaşılan video büyük beğeni topladı. Sosyal medyada Kayseri Muhtarı adlı Instagram hesabından paylaşılan videonun altına ise yüzlerde Kayseriliden yorum yağdı. Yorumlarda, “Bizden daha Kayserili olmuş” diyenlerde vardı “Türkiye’nin en doğal şehri” diyenlerde. Birde Kayseri şivesi ise “Nörek bizde böyleyik” diyenler yer aldı.