Kayseri şirket olağan genel kurul yapacak! Hangi maddeler görüşülecek?
Kayserili gıda şirketi 9 Eylül 2024 tarihinde olağan genel kurul yapacak işte gündemde yer alan maddeler... Detaylar Kayseri Olay'ın haberinden
Kayseri Şeker Fabrikası gündemde yer alan maddeleri görüşmek üzere 9 Eylül 2024 tarihinde Olağan Genel Kurulu yapacak.
Borsa İstanbul'da "KAYSE" kodu ile işlem gören Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Kayseri Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki adresinde olağan genel kurul yapacağını Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurdu.
Yapılacak olan olağan genel kurul toplantısının önemli gündem maddeleri arasında ise 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemi bulunuyor.
Şirketin konuyla ilgili kap açıklamasında ise şu şekilde:
"Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması, Toplantı Başkanlığına Genel Kurul evraklarını imzalamaları için yetki verilmesi.
2 - 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemine ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunarak müzakere edilmesi.
3 - 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemi Yönetim Kurulu Faaliyet Raporuna ilişkin Bağımsız Denetçi Raporu ile Finansal Tablolara ilişkin Bağımsız Denetçi Raporunun okunması.
4 - 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemine ilişkin olarak şirketin ilgili mevzuat uyarınca hazırladığı finansal tabloların ayrı ayrı okunarak müzakere edilmesi ve tasdiki.
5 - Yönetim Kurulu Üyelerinin 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemine ilişkin faaliyet, işlem ve hesaplarından dolayı ibrası
6 - 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemine ait şirket kâr/zararın ne şekilde değerlendirileceğinin müzakere edilerek karara bağlanması.
7 - Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek ücret ve huzur hakkının tespiti.
8 - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi.
9 - 01.05.2024 tarihinde başlayan özel hesap dönemine ait şirket bağımsız denetçisi ile şirket ve bağlı ortaklıklarının oluşturduğu şirketler topluluğu bağımsız denetçisinin seçimi.
10 - Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerine göre yetki ve izin verilmesinin görüşülmesi
11 - Şirket Ana Sözleşmesi' nin 9. maddesi hükümleri çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve yürürlükteki sair ilgili mevzuat hükümlerine uygun her türlü tahvil, finansman bonosu, kira sertifikası, varlığa dayalı senetler veya borçlanma aracı niteliğinde olanlar dahil diğer sermaye piyasası araçlarının ihraç sürecinin yürütülmesi için 15 Ay süre ile Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi.
12 - 30.04.2024 tarihinde sona eren özel hesap dönemi içinde yapılan bağış ve yardımların Genel Kurul'un bilgisine sunulması ve 01.05.2024 tarihinde başlayan özel hesap döneminde yapılacak bağışların üst sınırının belirlenmesi.
13 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenlemeleri çerçevesinde 30.04.2024 tarihinde biten hesap döneminde Şirket ve bağlı ortaklıkları tarafından üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile bunlardan elde edilen gelir veya menfaatler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
14 - Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından Şirketimiz ile paylaşılan, inceleme raporuna ilişkin tavsiyelerin görüşülmesi.
15 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği, SPK Kurul Karar Organı'nın i-SPK.22.7 (14.02.2023 tarih ve 9/177 s.k.) sayılı İlke Kararı ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde Pay Geri Alım Programı'nın (EK-4) Genel Kurul onayına sunulması ve Yönetim Kurulu'na pay geri alım yetkisi verilmesi.
16 - Dilek ve temenniler, Kapanış."