Kayseri Şeker'in eski Genel Müdürü çiftçiye seslendi: Ya titreyin ya da El Fatiha diyin!

Kayseri Şeker Fabrikasının eski Genel Müdürü Ayhan Teke, Pancar Kooperatifi seçimleri öncesinde sessizliğini bozdu. Teke, 'Neyi paylaşayım, övülecek bir şey yok ki öveyim' dedi.

Kayseri Şeker'in eski Genel Müdürü çiftçiye seslendi: Ya titreyin ya da El Fatiha diyin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şekerle ilgili sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere yanıt veren eski Genel Müdür Ayhan Teke, borçlara dikkat çekerek, çiftçiye seslendi. Teke, şunları söyledi: Bana neden Kayseri şeker ile ilgili yorum ve paylaşım yapmıyorsunuz diyenleri anlıyorum. Kayseri Şeker'in 31 Ocak 2021 tarihi itibari ile borcunun 3 milyar 205 milyon TL olduğu ifade ediliyor.  Büyük bir ihtimalle bugün itibariyle borcu 4 milyar civarındadır.  Son üç yılda ödediği toplam faiz miktarının ise 831 Milyon TL olduğu kayıtlara girmiş.
Durum bu kadar açık iken ben, Kayseri Şeker'in neyini paylaşacağım? Övülecek bir tarafı yok ki öveyim. Yermek de benim işim değil. Çiftçi düşünecek, irdeleyecek ve sorgulayacak. Bu borç yükü nasıl oluştu? Hiçbir yatırım olmadan neden bu duruma gelindi? Çok karmaşık bir durum. Ama normal olmadığı belli. O halde bütün sorumluluk pancar üreticisi çiftçilerimizde. Ya titreyip kendine dönecek ve gerçekleri görecekler, ya da El- Fatiha diyecekler. Bu kadar net.
NOT: Arsa rantçıları ve yamyamları da iştahla beklemedeler, haberiniz olsun.