Kayseri Şeker için çiftçilere 'tek yürek' çağrısı!

Kayseri Şeker Fabrikasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, çiftçilere seslendi. 'Fabrikanın borç batağı içinde olduğunu' belirten Demircan, Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimine bir yıldan az bir süre kaldığını ifade ederek, çiftçilere seslendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Şeker için çiftçilere 'tek yürek' çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, Pancar Kooperatifi seçimlerine bir yıldan az bir süre kaldığını belirterek, bu konuda çiftçilere seslendi. Demircan, tek yürek olunması gerektiğini söyledi. 

Güçlü bir şekilde katılım sağlanmalı

'Pancar ekicisi çiftçi arkadaşların adayları değerlendirirken, seçecekleri adaylarda, fabrikanın kötü yönetilmesinden ötürü düştüğü  borç batağından kurtarabilecek kapasitesi olup olmadığına ve fabrikayı, bölgeye ve de çiftçisine fayda sağlayan bir kurum haline yeniden kavuşturacak dirayet ve bilgi birikimine sahip olup olmadığına, özellikle dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum' diyen Demircan, 'Bu önemli seçimde doğru aday ile yola çıkarak, ekip ruhuyla,  bölünmeden, parçalanmadan güçlü bir şekilde, tek yürek olarak katılım sağlanmalıdır. Çiftçi ve bölge için en hayırlısı böyle olacaktır' şeklinde konuştu. 

Kayseri Şeker için çiftçilere 'tek yürek' çağrısı!

Bu çiftçi arkadaşlarımız için çok önemli bir konu

Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminde görev yaparken, gördüğü usulsüzlükler nedeniyle görevinden ayrıldığını belirten ve bu konuda hukuk mücadelesini de sürdüren Metin Demircan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimine bir yıldan az bir süre kaldı. Bölgemiz çiftçilerinden yapılacak olan seçimde aday olmak için çalışmalar yürüten arkadaşlar ve gruplar olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Bu arkadaşlar birbirinden kıymetli arkadaşlar. Bu süreçte hepsine çalışmalarında başarılar diliyorum. 
Adaylık yoluna ilk çıkan, çok kıymetli arkadaşımız Ömer Demir oldu.

Kayseri Şeker için çiftçilere 'tek yürek' çağrısı!

Adaylığını ilk açıklayan kişi olmasından ötürü kendisi ile ilgili rahatsızlıkları olan bazı çevreler oldu. Bazı kişilerce çiftçi olsa dahi, pancar ekicisi olmadığı, yetersiz olduğu gibi eleştirilere maruz kaldı. Malumunuzdur, adaylığını açıkladığı ilk günlerde yaşanan, basına da yansınmış olan talihsiz bir olayda, kendisinden kooperatif üyeliğinden istifa ettiğine dair dilekçe alınmıştı. Bu olay neticesinde de yine bölgemizdeki çiftçi arkadaşlar tarafından eleştirilere maruz kaldı.  Benim söyleyeceğim; adaylığını açıklamış olan  ve henüz açıklamamış adaylar hakkında karar vermek ya da yargılamak için henüz çok erken. Düşünüp taşınıp, kimse hakkında peşin hükümlü olmadan karar vermek. Pancar ekicisi çiftçi arkadaşların adayları değerlendirirken, seçecekleri adaylarda, fabrikanın kötü yönetilmesinden ötürü düştüğü  borç batağından kurtarabilecek kapasitesi olup olmadığına ve fabrikayı, bölgeye ve de çiftçisine fayda sağlayan bir kurum haline yeniden kavuşturacak dirayet ve bilgi birikimine sahip olup olmadığına, özellikle dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu konular özellikle de çiftçi arkadaşlarımın kendi çıkarları için çok önemli. Bu önemli seçimde doğru aday ile yola çıkarak, ekip ruhuyla,  bölünmeden, parçalanmadan güçlü bir şekilde, tek yürek olarak katılım sağlanmalıdır. Çiftçi ve bölge için en hayırlısı böyle olacaktır.