Kayseri Şehir Hastanesinden açıklama: O hastalıktan korunmak için en etkili yöntem 'aşı'

Kayseri Şehir Hastanesi 28 Temmuz Hebatit Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlandı. Yayımlanan mesajda vatandaşların bu hastalıktan nasıl korunacağına yer verildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri Şehir Hastanesinden açıklama: O hastalıktan korunmak için en etkili yöntem 'aşı'

Hebatit, dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 28 Temmuz Dünya  Hepatit Günü olarak belirlenmiştir. DSÖ’nün hedefi, 2030 yılına kadar tüm erkeklerde viral hepatitleri ortadan kaldırmak için birlikte çalışmaktır. 

En sabit anlamıyla karaciğer iltihabı olarak bilinen hepatitler, tüberkülozdan sonra en sık öküme yol açan enfeksiyon hatalığı olup pek çok nedene bağlı olarak gelişebilmektedir. Viral hepatitlere ise başta Hepatit A, B, C, D ve E virüsleri olmak üzere farklı virüs tipleri sebep olmaktadır. Hepatit B ve Hepatit C virüsleri uzun vadede kronik karaciğer hastalığı, siroz veya karaciğer kanserine yol açabildiği için ayrı bir öneme sahiptir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı, risk altındaki kişilerin farkındalığını arttırmayı, bulaşmayı önlemeyi, hastalığın erken tespitini ve tedavisini sağlamayı hedeflemektedir.

Kayseri Şehir Hastanesi tarafından da farkındalık oluşturmak amacıyla bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, erken teşhisin önemine değinilirken, “Hepatit, en basit anlamıyla karaciğer iltihabıdır. Hepatit, erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabilir. Aşılar ve hijyen kurallarına uymak, hepatitten korunmada en etkili yöntemlerdir.” ifadelerine yer verildi. 
 

O hastalıktan korunmak için en etkili yöntem 'aşı'