Kayseri Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek?

Kayseri Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri  Sağlık Müdürü  İsmail Kılıç, yapım çalışmaları devam eden ve açılış tarihi de adeta yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yaptı. Kılıç, Kayseri Şehir Hastanesi inşaatlarının tamamlandığını ve tıbbi malzeme montajına başlanacağını söyledi. Kılıç, hastane ile ilgili tarih de verdi.Kayseri Sağlık Müdürü  İsmail Kılıç, 38 Kent TV’ye sağlık konusunda yaşanan gelişmeleri anlattı. Öncelikle organ bağışı konusuna değinen Kılıç, Türkiye genelinde 22 bin  kişinin organ beklediğini belirterek,  kendisi, eşi ve çocuğunun da organlarını bağışladıklarını söyledi.

 Kılıç, Özellikle bahsetmek istediğim konu organ bağışı. Organ Bağışı konusunda ülkemizde 22 bine yakın vakamız organ bekliyor. Bunların büyük çoğunluğu böbrek bekleyen hastalar. Yine kalp, akciğer, karaciğer, pankreas hastalarımızda var. Biz zaman zaman vatandaşlarımızdan organ nakli konusunda, destek istiyoruz ve organ bağışı yapabilecek gönüllülerden organ bağışları talep ediyoruz. Özellikle sağlık çalışanlarımız epeyce bir kısmı organlarını bağışlamış durumda. Ben, eşim ve çocuğumda organlarımızı bağışladık. Öldükten sonra da inşallah bir başkasına umut olur. Kayseri’de Karaciğer, Kornea, Böbrek ve Kemik İliği nakilleri yapılmaktadır. Türkiye’de beklenen organların oranları Böbrek, 21 bin 622 kişi, Karaciğer 2 bin 188 kişi, Kalp nakli için 794 kişi, Pankreas için 281 kişi, Akciğer için 46 kişi olmak üzere toplamda 24 bin 947 kişi nakil bekleyen hasta var. 2016 yılında 495 kişi organlarını bağışlarken, 2017 ilk 6 ayda 110 kişi organ bağışı yaptı.”dedi. Kayseri’de evde sağlık hizmeti konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve 18 ayrı ekiple hizmete devam ettiklerini söyleyen Kılıç, 2016 yılında 3 bin 80 hastaya ulaştıklarını söyledi. 2008 yılında Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini ifade eden Kılıç, son bir yıl içerisinde 4 milyon 500 vatandaşın aile hekimliğinde hizmet aldığını dile getirdi.

“18 BİN 494 İŞLETMEYİ DENETLEDİK”

Tütün denetimlerine hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Kılıç,  geçen yıl 18 bin 494 işletmeyi denetlediklerini belirtti. Kılıç, “Özellikle uyuşturucu konusunda Kayseri Emniyeti’ne teşekkür etmemiz gerekiyor. Emniyet Kayseri’de uyuşturucu madde konusunda ciddi bir yakalama oranı elde edildi. Kayseri geçen sene Türkiye ikincisi oldu. İnşallah Sayın Valimizin ve Emniyetimizin desteği ile biz Türkiye birincisi olacağız. Gençlerimizi özellikle bu maddelerden uzak tutarak sağlıklı bir nesil yetiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu. Kayseri Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, kamuoyunda merakla beklenen ve açılış tarihi adeta yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi ile ilgili de tarih verdi.

“ŞEHİR HASTANESİ 2018 YILINDA HİZMERE GİRECEK”

Şehir Hastanesinin inşaatının tamamlandığını ifade eden Kılıç, 2018 yılının başında hizmet sunmaya başlayacağını söyledi. Kılıç, şunları söyledi: “Sağlık Yatırımları konusunda ise, şehrimizin dört gözle beklediği bir şehir hastanemiz var. Bin 600 yataklı devasa bir yatırım. 486 bin metre kareye yapılan bir hastane. Şehir Hastanemizin inşaatı bitmiş durumda. İnşallah tıbbi malzemelerinin montajının yapılmasıyla birlikte kontrol yapılıp bu yıl sonunda yada gelecek yılın başlarında hizmet alınacak. Şehir Hastanemizin hizmete girmesiyle birlikte, Kayseri sağlıkta bölgede merkez üs olacak. Sadece Kayseri’yi düşünmemek lazım. Tüm çevre iller Kayseri’den sağlık hizmeti alacak. Kayseri’nin yine artık dünyaya sağlık hizmeti verecek bir bölge olacağını düşünüyorum. Özelliklede sağlık turizm noktasında da Kayseri’ye yurt dışından hastaların geleceğini, Kayseri’nin sağlık bir marka haline geleceğini ümit ediyoruz. Hastanemiz dört gözle beklediğimiz bir sağlık hizmeti.”