Kayseri Şehir Hastanesi'nde dudak uçuklatan para!

Kayseri Şehir Hastanesinin aylık kirası ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Hastanenin aylık kirasını ile ilgili ortaya atılan para dudak uçuklatıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dudak uçuklatan para!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'de şehir hastanelerinde uygulanan modele göre yüklenici firmalar, proje kapsamında kampüsleri ve hastane binalarını inşa ederek, 25 yıl süreyle kullanımından da sorumlu olacak. İşletme süresi boyunca da işletmeciler, kamudan kira bedeli alacak takır takır alacak.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dudak uçuklatan para!

Ayrıca işletmeci hastane kampus alanı içindeki ticari alanlardan da gelir elde edecek. Bu modelle kamu harcamaları içinde bir kalem daha ortaya çıktı. Hal böyle olunca Kayseri Şehir Hastanesi'nin aylık kirası da merak konusu oldu. Ekonomide ve kurda yaşanan son gelişmelerin ardından kira bedeli yani işletici firmaya ödenen paranın miktarı ne kadar? 

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dudak uçuklatan para!

YAZIK Kİ YAZIK! BU PARAYLA EMEKLİYE HER AY 5 BİN TL VERİLİR! 
Bu konu merak edilirken dikkat çeken bir isimden açıklama geldi. Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, Şehlr Hastanesinin aylık kirasının 450 Milyon olduğunu söyledi. Prof Dr Per, aylık kira bedeli ile emeklilere verilen 5 Bin TL'lik ikramiyeye de gönderme yaparak, "Kayseri Şehir Hastanesinin aylık kirası ve işletim bedeli bu ay 450 Milyon. Bu para 20 yıl daha ödenecek. Hesap yapmayı bilenler sadece Kayserili emeklilere devletin Cumhuriyet bayramı dolayısıyla tek seferde verdiği ikramiyeyi her ay verir. Bu nasıl bir ihaledir. Yazık ki yazık." dedi. 

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dudak uçuklatan para!

SAYIŞTAY ORTAYA ÇIKARDI: İDARE KULLANIMINDA OLMASI GEREKEN DEPOLAR TİCARİ DEPO YAPILMIŞ! 
Diğer yandan Sayıştay Denetçileri, aralarında Kayseri Şehir Hastanes'inin de yer aldığı hastanelerle ilgili çarpıcı tespitler yapmıştı. Denetçilerin hazırladığı raporda, “Hizmete açılan şehir hastanelerinin uygulama projelerinde görevli şirketler tarafından işletilmek üzere ticari alanlar belirlenmesine ve bazı görevli şirketlerin uygulama projesinde belirtilen alanlardan daha fazla bir alanda ticari faaliyette bulunmasına, projesinde öngörülmediği halde İdare kullanımında olması gereken depoların ticari depo olarak kullanıldığı İdare tarafından tespit edilmesine rağmen bu hususlara ilişkin kullanım bedeli revizyonu yapılmamıştır" ifadeleri kullanılmış ve idare uyarılmıştı.