KAYSERİ SAVUNMAYA GEÇİYOR!

KAYSERİ SAVUNMAYA GEÇİYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Savunma Sanayisi yatırımları konusunda Ticaret Odası ile Sanayi Odası’nın binde 2 oranında ortak kurduğu KİM Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji Anonim Şirketi faaliyete geçti. Şirketle ilgili bilgiler Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine yayınlandı.  Yetkili mercilerden izin almak koşuluyla savunma sanayisine yönelik helikopter, uçak, zırhlı araç,  gemi, her türlü hava araçlarının alımı, satımı, imalatı, ithalatı, ihracatı, mühimmat üretim projeleri gibi alanında faaliyet gösterecek olan şirketin adresi Sanayi Odası olarak gösterildi. Özel ya da resmi kurumlarla yurt içi ve yurt dışında işbirliği de yapabilecek olan şirketin 11 kişilik yönetim kurulu da belli oldu. Peki, yönetimde kimler var?

 Savunma Sanayisi yatırımları konusunda Ticaret Odası ile Sanayi Odası’ndan beklenen hamle geldi. Bu konuda kamuoyunda aylardır konuşulan şirket konusunda resmi adım atıldı. Kim Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji Anonim Şirketi adı altında faaliyete geçen şirketle ilgili bilgi Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde de yayınlandı. Böylece şirketin adı, yeri, yönetimi, amacı da şekillendi.  Buna göre, şirketin hizmet binası Sanayi Odası olarak gösterildi. 23 Ekim 2019’da tescil işlemleri tamamlanan şirketin kurucuları arasında kentin tanınmış firmaları ve iş insanları yer aldı.

ŞİRKET HANGİ ALANDA FAALİYET GÖSTERECEK?

Şirket, bundan sonraki süreçte yetkili mercilerden izin almak kaydıyla askeri amaçlı savunma sanayisine yönelik helikopter, uçak, zırhlı araç,  gemi vs. her türlü hava araçlarının alımı, satımı, imalatı, ithalat ve ihracatını yapabilecek. Yurt dışındaki şirket,  kurum veya kuruluşlarla ortaklık kurabilecek. Bunun yanında askeri amaçlı veya özel kurum ve kuruluşlara, devlet kuruluşlarına  ihtiyaç doğrultusunda her türlü askeri aracın ve yedek parçaların imalatını, satımını ve ticaretini yapabilecek.    İleri teknoloji malzeme ve çözümlere yönelik Arge ve mühendislik faaliyetlerinde bulunup, üretim yapıp, ilgili programlara katılabilecek. Üniversite ya da yerli yabancı kurumlarla işbirliği yaparak, ortaklılar kurabilecek. Üretimle ilgili patent ya da lisans alarak, yurt içinde ve yurt dışında hava yolu taşımacılığı ile ilgili iniş ve kalkış terminalleri hava alanları hava taşımacılık vasıtalarının  bakım ve onarımlarını yapıp, tesis de inşa edebilecek. Kontrole tabi proje ve firma bazında silah ve  mühimmat yapımı, pazarlaması yapabilecek. 

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde şirketin süresi ile ilgili, “Kuruluşundan itibaren sınırsız” ifadesi de yer alırken,  11 kişiden oluşan ilk yönetim kurulu da belli oldu. 1 ila 3 yıl arasında görev yapacak olan yönetim kurulunda dikkat çeken isimler yer aldı.  İşte aralarında kentin tanınmış firmalarının sahibi olan ve yönetimde yer alan o iş insanları: Ömer Gülsoy, Mehmet Büyüksimitci, Abidin Özkaya, Saffet Arslan, Murat Sert, Murat Kantarcı, Mehmet Sarıalp, Abdullah Oğuzbaş, Mehmet İlgü, Hasan Köksal ve Cemal Dener. Haber: Cafer ZENGİN