Kayseri savaş iddialarını nasıl yorumladı?

İsrail'in Gazze, Lübnan ve İran'a düzenlediği saldırılarla Ortadoğu'da tansiyon yükselirken, birçok isim bölgesel savaş iddialarını dillendirmeye başladı. Kayseri Olay olarak Kayseri Sanayici ve İşadamları (KAYSİAD) Başkanı, deneyimli siyasetçi, Kayseri eski Milletvekillerinden İbrahim Yılmaz'a Türkiye'nin içinde yer alacağı bir savaşı sorduk. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri savaş iddialarını nasıl yorumladı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında‘Savaşın sadece Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Bölgesel savaş çıkmıştır.’ sözleriyle dikkat çektiği Türkiye’nin savaşa girme durumunu Kayseri Sanayici ve İşadamları (KAYSİAD) Başkanı, deneyimli siyasetçi, Kayseri eski Milletvekillerinden İbrahim Yılmaz’a sorduk.

Kayseri savaş iddialarını nasıl yorumladı?

Kayseri Olay’ın sorularını yanıtlayan Yılmaz, Türkiye’nin böyle bir savaşı başlatan taraf olmaması gerektiğinin altını çizerek, ‘Fecaat olur! Türkiye kesinlikle savaş başlatan taraf olmamalıdır. Evet, bölgede sıcak gelişmeler var bunun için Türkiye Birleşmiş Milletleri devreye sokmalı, çözüm yollarını harekete geçirmeli ama kesinlikle fiilen savaş girmemelidir’ diye konuştu.