Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanından Konkordato isyanı: Bunun nedeni..!

Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya'dan dikkat çeken çıkış. Artan Konkordato süreçlerine dikkat çeken Kızılkaya, şirket borçlarının artmasına neden olan durumun son dönemde tırmanan kurlar olduğunu söyledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanından Konkordato isyanı: Bunun nedeni..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte artan Konkordato süreçleriyle ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama geldi. Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya, bu duruma dikkat çekti.

Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya’dan dikkat çeken çıkış

 Kurdaki tırmanışın şirket borçlarının daha da artmasına neden olduğunu dile getiren Kızılkaya, ‘Şirket borçlarının artmasına neden olan durumun son dönemde tırmanan kurlar nedeniyle yabancı para borçları olduğunu da akıldan çıkarmayalım. Bu tutarı Merkez Bankası'nın son istikrar raporunda görebiliyoruz’ dedi.

Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanından Konkordato isyanı: Bunun nedeni..!

Konkordato Türkiye'nin son dönemde en çok duyduğu kelime

‘Konkordato’nun Türkiye'nin son dönemde en çok duyduğu kelime haline geldiğini kaydeden Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda İncesu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyettinde de görev yapan Memici Kızılkaya, ‘Kısaca şirketlerin nakit akışlarını yönetemedikleri için alacaklılarla anlaşıp borcunu bir ödeme takvimine bağlamak için kullandığı konkordato şirketlerin iflastan önce baş vurduğu hukuki bir yol. Bu yolda aslında ipler tamamen alacaklıların eline geçiyor. Tabi ki eğer şirketler mevcut hallerinde ve gelecekte borçlarını ödeyebilme kabiliyetine sahip olsalar buna gerek duymazlardı’ diye konuştu.

Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanından Konkordato isyanı: Bunun nedeni..!

Son dönemde tırmanan kurlar nedeniyle

‘Öncelikle konkordatonun ilan edilmesi için tabii ki şirketin borçlu olması ve bu borcunu kısa sürede ödeme kabiliyetini kaybetmesi gerekiyor’ ifadelerini de kullanan Kızılkaya, ‘Borç ister bankalara ister ticari olarak ilişkide bulunulan kesimlere olabilir. Türkiye'de ticari borçların ne kadar olduğuna dair rivayetler var ancak şirketlerin konkordatoya konu olabilecek banka borçları çok net olarak ortaya çıkmış durumda. Şirket borçlarının artmasına neden olan durumun son dönemde tırmanan kurlar nedeniyle yabancı para borçları olduğunu da akıldan çıkarmayalım. Bu tutarı Merkez Bankası'nın son istikrar raporunda görebiliyoruz’ dedi.