Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı

Kayseri Sanayi Odası(KAYSO) hizmet binasında 18 Nisan'da, eğer çoğunluk sağlanamazsa 25 Nisan'da seçim yapılacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yapacağı seçimin sonucu merak konusu oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası, 18 Nisan 2025 tarihinde seçime ev sahipliği yapacak. Seçim heyecanının yaşanacağı Oda'da buna yönelik hazırlıklar başladı. 

Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı

Seçim için geri sayım başladı

Seçimde Başkanlık Divanının belirlenmesinin ardından 2024 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okunacak ve müzakere edilecek. Yönetim Kurulunun ibrasının ardından 2024 yılı Denetim Kurulu Raporu görüşülecek. Kayseri Sanayi Odasından seçilecek 10 Genel Kurul üyesinin seçilmesi sonrasında genel kurul üyeleri belirlenecek. Aynı zamanda 3 asil ve 2 yedek üye de belirlenecek. 2025 yılı tahmini bütçesinin müzakeresinin de yapılacağı seçim merakla bekleniyor.

Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı

Kayseri Sanayi Odası'nda neyin seçimi yapılacak?

Kayseri Sanayi Odası'nda (KAYSO) Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) olağan Genel Kurulu yapılacak. Vakfın, Olağan Genel Kurul Toplantısının, 18.04.2025 Cuma günü saat 18.00’de Sanayi Odası Toplantı Salonunda, çoğunluk sağlanamaması halinde, 25.04.2025 Cuma günü bu kez çoğunluğa bakılmaksızın aynı yer ve saatte yapılacağı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada üyelerin genel kurula katılmaları istendi.

Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı

Yönetimde hangi isimler var?

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfının kurucuları arasında Kayseri kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor. ÜSAİV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aynı zamanda KAYSO Başkanı olan Mehmet Büyüksimitci yürütüyor. Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Mustafa Çalış, Prof. Dr. Recai Kılıç, Prof. Dr. Recep Güneş, Abidin Özkaya, Abdullah Oğuzbaş, Erkut Korkmaz  ve Mehmet Sarıalp.

Kayseri Sanayi Odası'nda seçim yapılacak? Geri sayım başladı

ÜSAİV neyi amaçlıyor?

ÜSAİV, günün teknolojisine uygun şekilde sanayiye yönelik araştırma yapılması için üniversite sanayi iş birliğini sağlamak, Sanayicilerin karşılaştığı sorunları belirlemek, üniversitelerden bu sorunlara çözüm getirilmesine yardımcı olmaı amaçlıyor. Aynı zamanda üniversitelerde sanayiye yönelik son teknolojiye göre yapılan araştırmaları desteklemek, laboratuarlar, atölyeler kurmak, araç ve gereçler temin etmek, sanayicilere son gelişmelerle ilgili olarak ışık tutmak, Üniversite ile sanayideki elemanların ortak araştırma yapmalarını sağlamak ve bu araştırmaları desteklemek, başarılı muhtaç öğrencilere yurtiçinde ve yurt dışında staj, ihtisas, doktora yapma imkanı sağlamak, vakfın Yönetim Kurulunca uygun görülecek yerlere öğrenci yurtları, kütüphaneler, kantinler, işyerleri açmak ve işletmek, bu amaçlarla seminerler, konferanslar, sempozyumlar düzenlemek, ayrıca ticari amaçlı işletmeler açmak, şirket kurmak, mevcut işletmelere ortak olmak ve bunları işletmeyi de amaç ediniyor. Peki, ÜSAİV'ı kimler kurdu?

ÜSAİV'ın kurucuları kimler? İşte Vakıf senedinde adı bulunan o kurucular

1-Ahmet Hulusi Köker (İstifa Etmiş)
2-Hüsamettin Çetinbulut
3-Ayhan Molu (İstifa Etmiş), (Vefat)
4-Muzaffer Yıldırım
5-Enver Hasanoğlu
6-Ahmet Ömerlio
7-Bekir Sami Yılbaş
8-Mehmet Baki Karamış
9-Erdem Pekin
10-İdris Demirel
11-Mehmet Somtaş
12-Yılmaz Öztaşkın
13-Erdem Koç
14-Duran Gençoğlu
15-Gıyasettin Horozoğlu
16-Rasim Yurttaş (Vefat8/5/2009)
17-Mustafa Temtek
18-Hüseyin Barlas
19-Yaşar Atilabey
20-Mehmet Okandan
21-Mustafa Nalbantoğlu
22-Mustafa Felekoğlu
23-Ali Rıza Özderici
24-Aydın Baydar (Vefat)
25-Cemal Erendemir
26-Ahmet Postgil
27-Yılmaz Daylan (Vefat)
28-Yaşar Metin Tuncel(İstifa Etmiş)
29-Mustafa Koca
30-Tahir Yavuz
31-Mustafa Keskin
32-Yunus Akçamur (Vefat)
33-Hasan Basri Üstünbaş
34-Sami Karadeniz
35-Ömer Adil Atasoy
36-Nevzat Külcü
37-Mehmet Gündüz
38-Mustafa Kepez
39-Nuri Süha Bayındır
40-Recep Kılık
41-Halil Çetin
42-Bedri Tunç
43-İbrahim Uzmay
44-Mehmet Emin Yıdız
45-Yusuf Ali Tandoğan
46-Mehmet Kemal Dedeman
47-Asım Yahyabeyoğlu
48-Hüseyin Cahit Aral
49-Mehmet Üner
50-Cengiz Tuncer
51-Mustafa Şahin
52-İbrahim Özbıyık
53-Nuh Mehmet Kaşıkçı
54-Hüseyin Soylu
55-Mustafa Karacagil
56-Mehmet Uçmaz
57-Arif Ateş Vuran (İstifa Etmiş)
58-Mehmet Doğan
59-Cengiz Aykut Sedef
60-Hasan Basri Özdamar
61-Cihan Tunç
62-Ömer Özberber

Genel Kurul gündemi şu şekilde

Açılış ve yoklama,
Başkanlık Divanı seçimi,
2024 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve müzakeresi,
Yönetim Kurulunun ibrası,
2024 yılı Denetim Kurulu Raporunun okunması ve müzakeresi,
Denetim Kurulunun ibrası,
Kayseri Sanayi Odasından seçilecek 10 Genel Kurul üyesinin seçilmesi,
Vakfın Kurucuları arasından seçilecek 1 Genel Kurul üyesinin seçilmesi,
Yönetim Kurulunun 1 asil üyesinin seçilmesi,
Yönetim Kurulunun 5 yedek üyesinin seçilmesi,
Denetçiler Kurulunun 3 asil üyesinin seçilmesi,
Denetçiler Kurulunun 2 yedek üyesinin seçilmesi,
2025 yılı tahmini bütçesinin müzakeresi,
Dilek ve temenniler,
Kapanış.