Kayseri protokolü valilik binasında acil toplandı

Kayseri protokolü valilik binasında toplandı. Acil toplantıda neler konuşuldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri protokolü valilik binasında acil toplandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün yaşanan taciz olayının yankıları sürerken kent protokolü valilikte bir araya geldi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında bir araya gelinen toplantıya milletvekilleri, il emniyet müdürü, il jandarma komutanı, siyasi partilerin il başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları, oda ve borsa başkanları, muhtarlar, Kayserispor yönetimi ve taraftar grubu bir araya geldi. 

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Çiçek, yaşanan çirkin olayın ardından kentte huzur ve güvenliği için gerekli tedbirlerin ortak istişare ve görüşle aldıklarını söyledi. 

Çiçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İlimizde dün akşam vuku bulan elim hadise neticesinde yaşanan üzücü olayların ardından bugün Kayseri Valiliğimizde, Milletvekillerimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız, Siyasi Partilerimizin İl Başkanlıkları, İl Müdürlüklerimiz, Kayserispor Yönetimimiz, Taraftar gruplarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Oda ve Borsalarımız ve Muhtarlarımızla bir araya gelerek ilimizin huzur ve güvenliği için gerekli tedbirlerimizi ortak istişare ve görüşle almış bulunmaktayız. 

Tüm hemşehrilerimizin itidal ve sağduyu içersinde devletimizin kurumlarına duydukları güven dahilinde sükunetle davranmaya davet ediyoruz.” 

Toplantının ardından bir açıklamada AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm yaptı. İl Başkanı Üzüm, dün gece yaşanan olayla ilgili Vali Çiçek’in bir bilgilendirme yaptığını ve sağduyu çağrısına destek verilmesi gerektiğini söylediğinin altını çizdi. 

Başkan Üzüm, “Böyle bir şeyin dini, dili, ırkı olmaz bu çok büyük bir sapkınlıktır. Olaylarda provoke edilerek farklı boyutlara taşındı ve zor bir gece geçirdik. Çok şükür ki çocuğumuzun sağlık durumu iyi. Bundan sonra böyle bir şey yaşanmaması en büyük dileğimiz.” dedi.