Kayseri OSB'de baş döndüren gelişmeler…

✅ Bakanlığın mahkemeden görevden uzaklaştırma kararı aldırdığı ancak kararın icrasını talep etmeyi unuttuğu için 'kararın kendiliğinden kalkmış sayıldığı' ortaya çıktı… ✅ Bakanlık kendiliğinden kalkmış sayılan görevden uzaklaştırma kararını bukez başka bir mahkemeye başvurarak aldırdı.

Kayseri OSB'de baş döndüren gelişmeler…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri OSB’de mali genel kurul öncesi baş döndüren gelişmeler yaşanıyor. 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde Tahir Nursaçan ve ekibinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılmasının ardından Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi de yine bakanlığın müracaatı üzerine Nursaçan ve ekibi aleyhinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırma kararı verdi.

6 YÖNETİCİ VE 2 İDARECİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Bilindiği gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB’de Başkan Tahir Nursaçan, Başkanvekili Süleyman Sarptaş, yönetim kurulu üyeleri Şaban Andaç, Mustafa Katırcıgil, Ali İstanbulluoğlu ve Yunus İmamoğlu ile Genel Müdür Ali Yaprak ve Genel Sekreter Adil Özhan’ı 3 ayrı soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle 3 ay süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı.

BAKANLIKTAN SONRA MAHKEME DE 2 YÖNETİCİ VE 2 İDARECİYİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI VERMİŞ AMA…

Bakanlığın aynı zamanda Kayseri 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Başkanvekili Süleyman Sarptaş, Genel Müdür Ali Yaprak ve Genel Sekreter Adil Özhan aleyhinde Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davayı gerekçe göstererek bu 4 kişinin Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Ancak Bakanlık avukatlarının kararın icrasını talep etmeyi unutması nedeniyle Kayseri 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 5 Kasım tarihinde de “Bakanlık tarafından kararın icrasının talep edilmemesi sonucunda kararın kendiliğinden kalkmış sayılacağına” karar verdiği öğrenildi.

BAKANLIK 12. ASLİYE HUKUK’TA KARARIN İCRASINI TALEP ETMEYİ UNUTUNCA 1. ASLİYE HUKUK’TA YENİ KARAR ALDIRDI…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kayseri 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde aldırdığı kararın kendiliğinden düşmesi üzerine bu mahkemedeki itiraz süreci tamamlanmadan bukez de Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, aynı gerekçeyle yani “Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlanana kadar” Başkan Tahir Nursaçan, Başkanvekili Süleyman Sarptaş, Genel Müdür Ali Yaprak ve Genel Sekreter Adil Özhan’ın görevden uzaklaştırılması için yeni bir karar aldırdı.

9 Kasım tarihinde alınan bu karara karşı Nursaçan ve arkadaşlarının yasal itiraz sürecini başlattığı öğrenildi.