Kayseri'nin Yılanlı Kilisesi... Daha önce hiç gördünüz mü?

Doğal güzelliklerinin yanında tarihi ile de adından söz ettiren ve her dönem önemini koruyan Kayseri'nin gezilip görülecek adreslerini sizler için derlemeye devam ediyor. İşte Kayseri'de keşfedilmeyi bekleyen tarihi bir yapı daha: Yılanlı Kilise… Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'nin Yılanlı Kilisesi... Daha önce hiç gördünüz mü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin incisi Erciyes Dağı’nın eteklerine kurulan muhteşem şehir Kayseri… Aynı zamanda İç Anadolu’nun en büyük üçüncü kenti… Kent bu güne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve her dönemde önemini korumuştur. Kayseri’de adım attığınız her yerde tarihin izlerini görmek fazlasıyla mümkünken Kayseri Olay haber merkezi olarak keşfedilecek bir tarihi adresleri daha sizler için derledik. İşte Yılanlı Kilisesi…

Kayseri'nin Yılanlı Kilisesi

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan 14’üncü asırda yeniden resimlendirilen kilisenin ilk yapısının çok eski olduğu bilinmektedir. Kilisede yer alan kompozisyonlar, diğer kiliselerde görülmemiştir. Yüksekliği 5 metreyi bulan konik formlu bir kayanın içine oyularak yapılmış olan kilise Soğanlı Vadisi’nin kuzeyinde yer alıyor. Kilisenin duvarlarında farklı şekillerde resmedilmiş yılan tasvirleri, böcek tasvirleri ile dört ayaklı hayvan üzerinde insan tasvirleri yer alıyor. 

Kayseri'nin Yılanlı Kilisesi

Kilise üç bölmeden oluşuyor. Üçüncü bölme yontma taş ile inşa edilmiş olup, sonradan yıkılmıştır. Kilisenin duvarları, karşılıklı harp nizami almış mızraklı askerler, Isa ve azizlerin resimleri ile süslenmiştir. At üzerinde olan Saint Jean'in yılana ve kurtlara saldırısı tasvir edilmektedir.

Sizde Kayseri’de tarihi adresler keşfetmek istiyorsanız bu kiliseye mutlaka uğrayın.