Kayseri'nin üretenleri, Şekerbank'ın iftarında buluştu

Kayseri'nin üretenleri, Şekerbank'ın iftarında buluştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şekerbank’ın “Üreten Anadolu Buluşmaları” adı altında Kayseri’de düzenlediği iftarda, yaklaşık 500 iş dünyası temsilcisi bir araya geldi. 60 yılı aşkın süredir Kayseri’de esnaf, çiftçi, işletme ve KOBİ’lere hizmet verdiklerini belirten Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Hasan Basri Göktan, ilde yeni açtıkları bölge müdürlüğü ile artık Kayseri’deki iş dünyasına, esnaf ve üreticilere daha yakın olduklarını söyledi.

 

Kuruluşuna dayanan üretimi destekleme misyonu doğrultusunda her zaman esnaf, çiftçi, işletme, KOBİ ve ticari firmaların yanında yer alan Şekerbank, 60 yılı aşkın süredir hizmet verdiği Kayseri’de yaklaşık 500 iş dünyası temsilcisini iftar davetinde ağırladı.

 

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan’ın ev sahipliğinde Ommer Otel’de düzenlenen iftarda, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın da aralarında bulunduğu il protokolü, Kayserili esnaf, çiftçi ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi.

 

İftara ayrıca, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Karakaş, Kayseri Bölge Müdürlüğü ve Kayseri’deki şubelerin çalışanları da katıldı.

 

Dr. Hasan Basri Göktan: “Üretene destek olmak bizim görevimiz”

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, iftarda yaptığı konuşmada, sadece sanayisi ve ticareti ile değil, üniversiteleri, kültürü, tarihi, yeraltı kaynakları ve turizm potansiyeli ile göğüs kabartan Kayseri’de 60 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini ifade etti. Sanayisinde mobilyanın başı çektiği Kayseri’nin; tarım, madencilik, turizm ve savunma sanayi alanında büyük yatırım potansiyeli taşıdığını kaydeden Göktan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kayseri, yarattığı ekonomik katma değer ile son 5-6 yılda kişi başına düşen gelirini yaklaşık iki katına çıkarmayı başarmıştır. Geçmişten bu yana olduğu gibi, Kayseri günümüzde de bölge ticaretinin merkezi olarak GSYH’ye önemli katkı sağlamaktadır. Bugün yaptığımız ziyaretlerde, küresel dalgalanmanın bazı tesirlerine ilişkin yorumları dinledik. Bu, sadece Türkiye’nin değil, tüm gelişmekte olan ülkelerin gündemindeki bir konudur. Biz Kayseri’nin geleceğine güveniyoruz. Bu vesileyle üreticilere, yatırımcılara elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.  Şekerbank, sadece bugün değil; geçmişten bu yana üretime yönelik kredilere portföyünde ağırlık vermiş; iyi ve kötü günde müşterilerinin yanında olmuştur.”

 

Anadolu Bankacılığı”nı misyon edinmiş Şekerbank’ın, Türkiye’nin topyekûn kalkınmasında, üretime dayalı büyümenin önemine inandığını ve kuruluşundan bu yana, 62 yıldır üretenin yanında yer aldığını belirten Göktan, toplam kredi portföylerinin yüzde 89’unu ticari krediler; yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal kredilerin oluşturduğunu ve bu alanda sektörde lider konumda bulunduklarını vurguladı. Göktan, “Mobilyadan gıda ve tekstile tüm imalat sanayi ve yüzyıllar boyu Kayseri’de ticaretin bel kemiği olmuş esnafımız ile ‘Üreten Anadolu’nun en güzel örneği Kayseri’de, üretenlere destek olmak bizim görevimiz.” dedi.

 

“Kayseri Bölge Müdürlüğümüz ile artık size daha yakınız”

Göktan, artık tüm dünyada üretmeden tüketme döneminin sona erdiğine, üretmekten başka yol olmadığına işaret ederek, “Küresel kriz sonrasında, ülkelerin üretim ve harcama dengesini daha ciddi şekilde yönetmesi ve ibrenin daha fazla üretim tarafına kayması gereken bir döneme giriyoruz. Bu dönemde, Kayseri’deki üretenlerimize daha yakından destek olmak için bu ay içinde Kayseri’de yeni bölge müdürlüğümüzü açtık. Kayseri’de bulunan 6 şubemizin yanında bölge müdürlüğümüz ile üretenlere daha yakın olmak ve ihtiyaçlarına cevap vermekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

 

“Çağrı merkezimiz, Kayseri’nin 3. büyük işvereni”

Kayseri’deki genç nüfusun ve 4 üniversitenin varlığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktan, Türkiye’de yetişmiş insan kaynağı için istihdam yaratmanın büyük önem taşıdığını, bundan hareketle 2009 yılında İncesu’da çağrı merkezi açtıklarını söyledi. Kayseri’nin 3. büyük işvereni olan Desmer Çağrı Merkezi’nin, yaklaşık 1.000 gence istihdam sağladığını kaydeden Göktan, şöyle devam etti:

 

“Kayseri’de okuyan gençlerimizin kendi memleketlerinde iş edinerek birikimlerini burada değerlendirme şansı bulmaları, yerel kalkınmaya verdiğimiz önem doğrultusunda, Anadolu Bankacılığı anlayışımızın özünü oluşturmaktadır. Umuyoruz ki, ilimiz ekonomisine, istihdamına ve sosyal hayatına ciddi anlamda katkı sağlayan bu türden başka yatırımlar da olur ve biz de onları finanse ederiz. “

 

Kayserili esnaf ve işletmelere özel 60 aya varan vadeli finansman paketleri…

Şekerbank, “Üreten Anadolu Buluşmaları” kapsamında, Kayserili esnaf ve işletmeler için finansman paketleri geliştirdi. Kayseri Ticaret Odası ile imzalanan “Ticaret ve Sanayi Odaları Protokolü”, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’yle imzalanan “Esnaf ve Sanatkar Odaları Protokolleri” ile esnaf ve işletmelere, 60 aya varan vadelerde, aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödeme seçenekleriyle finansman desteği ve POS ile ilgili çeşitli avantajlar sunuluyor.