İşte Kayseri'nin ölüm istatistikleri...

Kayseri'de en çok hangi hastalıklardan ölümler gerçekleşiyor. Trafik kazalarında kaç kişi hayatını kaybetti?

İşte Kayseri'nin ölüm istatistikleri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri ile ilgili dikkat çeken veriler gün yüzüne çıktı. Buna göre, Kayseri’de 2019 yılında toplamda 3 bin 317 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 5 bin 908 kişi yaralanırken, 115 kişi de hayatlarını kaybetti.

Kayseri’nin ölüm istatistikleri dikkat çekti. Peki, kentte en fazla ölüme sebebiyet veren, yani ölümlerin altında yatan hastalıklar hangileri?

KENTEKİ ÖLÜM NEDENLERİNİN ALTINDA EN FAZLA YATAN HASTALIKLAR…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri Kayseri’nin sağlık ve ölüm haritasını ortaya çıkardı. Kayseri’de elde edilen resmi verilere göre, ölüme sebebiyet veren sağlık sorunların başında yüzde 30,8 ile dolaşım sistemi hastalıkları geliyor. 
Bunu Tümör yüzde 20,4 ile takip ediyor. Hastalıklardan kaynaklı ölümlerde solunum sistemi sorunları da yüzde 15,7 olarak ortaya çıkarken, glukoz metabolizması bozuklukları, diyabetes mellitus, hipoglisemi, tiroid bezi 
kalsiyum metabolizması, hipofiz hastalıkları, kolesterol metabolizması bozuklukları gibi başlıları içeren Endokrin hastalıkları ile gerçekleşen ölümler ise yüzde 6 olarak belirtildi. Kayseri’nin sağlık verilerinde sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları da  yüzde 7,2 ile ölüm nedenleri arasında yer alırken, dışsal yaralanma ve zehirlenmeler yüzde 6, diğer sağlık sorunları ise yüzde 13,8 oranında gerçekleşti.
KİŞİ BAŞINA KAÇ SAĞLIK PERSONELİ DÜŞÜYOR?
Diğer yandan geçtiğimiz yıl ile birlikte görülen Koronavirüs salgını ile birlikte sağlıkta yük artarken, kentte sağlık kuruluşlarında yatak başına düşen kişi sayısı ise 304 oldu.
Yine kişi başına düşen sağlık personeli tablosu istatistiklerinde de kişi başına düşen hekim sayısı 511, hemşire ise 405 olarak ifade edildi.