Kayseri'nin o ilçesindeki yapı için harekete geçiliyor

Kayseri'nin ilçelerinde bulunan tarihi yapılar için belediyeler elini taşın altına koymaya devam ediyor. Bu çerçevede son olarak Bünyan Belediyesi ilçedeki o tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldıracak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o ilçesindeki yapı için harekete geçiliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş ve her dönemde önemini korumuştur. Her köşesi değişik uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Anadolu’nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından birisi olan Kayseri,  M.Ö. IV.binden, yani Kalkolotik (Bakırtaş) çağlardan başlayarak Asur, Hitit, Frig dönemlerinde ve Roma devri sonuna kadar bir yerleşim alanı olan Kültepe; bu uygarlıkların kalıntılarını barındıran bir açık hava müzesidir. Kayseri, bu önemli merkezin yakınında yer alan bir bölge olarak bu uygarlıkların hepsinden derin izler taşımaktadır.

Kayseri'nin o ilçesindeki yapı için harekete geçiliyor

Kentte bulunan ve yıpranan tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırmak için ise belediyeler çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Bünyan Belediyesi ilçede bulunan Tarihi Konağı yeniden canlandırmak için harekete geçti. Cebeci Baytaktarbaşısı Sarımsaklılı Serdengeçti Ahmet Ağa’nın oğlu Ömer Ağa tarafından 1785 yılında inşa edilmiştir. İki katlı olan konağın alt bölümünde büyük bir ahır yer alırken, üst katta ise haremlik, selamlık ve misafirler için konaklama odaları yer almaktadır. Bugün yüksek duvarları ile giriş kapısı ayakta dururken konağın bir bölümü çökmüş ve ayakta kalan bölümü ise restore edilmeyi beklerken Şehir Plancısı İbrahim Yelkaya ve Mimar Ayşegül Aydın ile belediyede bir araya gelerek Bünyan Tarihi Konağı üzerine yapılabilecek proje çalışmalarla ilgili görüşme gerçekleştirdi.

Kayseri'nin o ilçesindeki yapı için harekete geçiliyor

Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, "Bünyan'ımızın tarihine, yapısına ve kültürüne sahip çıkarak ilçemize yeniden kazandırmanın yollarını arıyoruz. Birçok farklı alanda olduğu gibi bu alanda da çalışma ve projelerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.