Kayseri'nin o ilçesinde arsa arayanlar dikkat!

Kayseri'de arsa almayan isteyenler dikkat. Milli Emlak arsa kiralama ve satışı konusunda duyuru yaptı. Hazineye ait ve 5 yıl süreyle Emlak Vergisine tabi olmayacak olan taşınmazlarla ilgili dikkat çeken gelişme. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o ilçesinde arsa arayanlar dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de arsa almak ya da kiralamak isteyenlere yönelik çağrı yapıldı. Hazineye ait muhtelif taşınmazlar ihaleyle satılacak ve aynı zamanda kiraya verilecek. 

Satışı yapılacak arsalar nerede?

Bünyan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği konuyla ilgili olarak duyuru yaptı. Buna göre ilçede Sümer ve Sultanhanı Mahalleleri'nde yer alan taşınmazların satışı yapılacak. Satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacak. Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Bünyan Milli Emlak Şefliği'nde ücretsiz olarak görülebilecek. 

Kayseri'nin o ilçesinde arsa arayanlar dikkat!

İhale tarihi belli oldu

İhale 30 Eylül 2024 tarihinde saat 15.20-16.00 saatleri arasında Bünyan Milli Emlak Şefliği'nde toplanacak olan komisyon huzurunda yapılacak. Satışı yapılacak olamn söz konusu arsalar için talep edilen tahmini muhammen bedel 1.180.000 TL ila 1.930.000 TL arasında.

İşte satışı ve kiralaması yapılacak olan arsalar ve özellikleri;

Kayseri'nin o ilçesinde arsa arayanlar dikkat!

O alanlar tek şartla kiraya verilecek

Bünyan ilçesinde Hazineye ait 2 adet taşınmaz da ihaleyle kiraya verilecek. Söz konusu kiralama yapılacak taşınmazlar 5 yıl süre ile yalnızca tarımsal ekim yapmak amacıyla kiralanacak. Kanunda belirlenen limitin üzerindeki kiralama bedelleri 1/4'ü peşin geri kalanı ise 4 taksit ile ödenebilecek. Kiralama ihalesi de 30 Eylül 2024 tarihinde  saat 14.30-15.00 saatleri arasında Bünyan Milli Emlak Şefliği Odasında İhale Komisyonu huzurunda yapılacak.