Kayseri'nin o ilçelerinde oturanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kayseri'nin hava tahmin raporunda 3 ilçe için uyarı geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o ilçelerinde oturanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sıcak ve bunaltıcı havaların haziran ayının başından beri etkisini gösterdiği Kayseri’de üç ilçe için serinletici haber geldi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine yer verildi. 

Az bulutlu ve açık havanın etkili olacağı kentte pazar günü, öğle saatlerinden sonra Pınarbaşı, Sarız, Tomarza çevreleri, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağılı bir hava bekleniyor. Yine pazartesi günü öğle saatlerinden sonra doğu kesimler, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2 önemli uyarı

Diğer yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü vatandaşlara iki önemli uyarıda bulundu. İlk uyarıda yüksek giden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olan, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları istendi. 

İkinci uyarıda ise cumartesi ve pazar günlerin kentte yer yer kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ve bu sebeple yaşanılabilecek olumsuzluklara karşı olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

İşte Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporu: 


Kayseri'nin o ilçelerinde oturanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi