Kayseri'nin o bölgesi için imzalar atıldı! Bakın ne yapılacak?
'Kayseri'de ürün çeşitliliğini artıracak, tarıma dayalı sanayi gelişecek, bölge halkı ekonomik açıdan kalkınacak' denilen projede yeni gelişme. Müdürü imzayı attı. Peki şimdi ne olacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri'de merakla beklenen projeyle ilgili yeni gelişme. Söz konusu projenin tamamlanması ile birlikte, bölgede ürün çeşitliliğinin artacağı ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo ekonomik olarak gelişim göstereceği ifade edildi. Bu amaçla projede çalışmalar devam ederken, Müdür merakla beklenen projeyle ilgili olarak imzayı attı.
Atılan imza neyi kapsıyor?
Kayseri Develi Ovası Sol Sahil Sulamaları Ana İletim Hattı Filtre İstasyonu Sözleşmesi Devlet Su İşleri (DSİ) 12'nci Bölge Müdürü Rahmi Şahin tarafından imzalandı. İmza ile birlikte hatlarla ilgili çalışma hayata geçirilecek.
Müdür sözleşmeyi imzaladı
İmzalanan sözleşme Zamantı Tünelini de yakından ilgilendiriyor. Sözleşme ile birlikte Develi 2'nci Merhale projesi kapsamında yer alan 22 bin 546 ha sahanın sulanması için Gümüşören Barajından alınacak suyun Zamantı Tüneli vasıtasıyla ovaya taşınması için Zamantı Tüneli iletim kanalı üzerindeki ayrım yapısı, karkas inşaatı tamamlanan filtre istasyonu, ana boru hattı Ağcaşar S2 ve Batı ana boru ayrımı, hat kapama vana yapısı ve Doğu ve Batı hatları ayrım yapılarının yapılmasının sağlanacağı dile getirildi.
3 yılda ne kadar ödenek ayrıldı?
Bölge için önemli bir proje olan Develi 2'nci Merhale Sulama Projesine, 2021 Yılında 41 Milyon TL, 2022 Yılında 50 Milyon TL, 2023 yılında 700 Milyon TL ve söz konusu yıllar itibariyle de toplamda 791 Milyon TL ödenek ayrıldığı ifade edilmişti.