Kayseri'nin neresi?

Sosyal medyada paylaşılan bir video kısa sürede merak konusu oldu. Peki bu çok konuşulan video Kayseri'nin neresinde çekildi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin neresi?

Tarihi, doğası, mimari yapısı ve daha nicesiyle Kayseri, İç Anadolu’nun en dikkat çeken şehirlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle turistik yerleri ile son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Kayseri ile ilgili paylaşılan video kısa sürede ses getirdi.

Kayseri'nin neresi?

Memleketim Kayseri adlı sosyal medya hesabından paylaşılan kısa videoda sadece etraf gösterildi. Küçük bir dağ evinin ve önünden su aktığı görülen video da vatandaşlar tahminlerde bulunmayı ihmal etmesi. Kimisi sorunun cevabını bilemezken kimisi ise uzun uzun açıkladı. 

Kayseri'nin neresi?

Peki videodaki yer neresi?

Videonun Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Hacer Ormanlarında çekildiği öğrenildi. Hacer Ormanları Türkiye’nin en iyi post ormanı olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin en güzel peyzaj alanı Aladağlar Milli Parkı’nın en önemli ve isim yapmış coğrafyası; Yedigöller, Kapuzbaşı kaynak şelaleleri arasında yer alan ve her iki bölgeyi birbirine bağlayan Hacer Boğazı, Yahyalı ilçesi Ulupınar köyü sınırları içerisinde yer alan ve deniz seviyesinden 2200 metre yükseklikte bulunan etrafı son derece dik yüksekliği 3000 metrenin üzerinde kayalıkların arasında oluşan basamak katlardan oluşuyor. 

Kayseri'nin neresi?

Hacer Ormanı’nda bulunan dört su kaynağından en önemlisi, orman merkezinde bulunan ve çevresi kamp alanı olarak değerlendirilen ‘Soğuk Pınar’dır. 2750 hektar bir alana sahip Hacer Ormanı’nın florasını; göknar, meşe, sedir, ardıç, gürgen, titrek, kavak ve karaçam oluşturmaktadır. Hacer Vadisi ve Ormanı’nda keşfedilmeyi bekleyen mağaraların yanında, bilinenlerin en önemlisi Ulupınar köylüsü tarafından ‘doğal soğuk hava deposu’ olarak kullanılan ‘Toprak Taş’ mağarasıdır. Hacer Ormanı turizm, mağaracılık, dağcılık, manzara güzelliği ile Aladağlara takılmış bir inci gerdanlık gibidir.

Kayseri'nin neresi?