Kayseri'nin koordinasyonunda Nevşehir'de önemli toplantı!
Kayseri koordinasyonunda Nevşehir'de toplanan Bölge ASKOM'da, Kayseri, Nevşehir ve Niğde'nin acil sağlık hizmetleri verileri ve iş birliği imkanları değerlendirildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Nevşehir'de bölgesel düzeyde önemli bir toplantı gerçekleştirildi. 2025 Yılı 1. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM), Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerinin katılımıyla Nevşehir Devlet Hastanesi'nde bir araya geldi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Yorulmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya, ev sahibi Nevşehir'in İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar'ın yanı sıra Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan ve Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan da katıldı. Toplantıda ayrıca, üç ilin sağlık müdürlüklerinden hizmet başkanları, başkan yardımcıları ile tıp fakültesi, şehir hastanesi, diğer hastaneler ve il ambulans servislerinin başhekimleri de yer aldı.
Nevşehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Çağrı Serçe, Kayseri Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Figen Gürbeden ve Niğde İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İbrahim Tasman, yaptıkları sunumlarla illerinin acil sağlık hizmetleri alanındaki güncel verilerini paylaştılar. Toplantıda, yıllık çağrı ve ambulans vaka sayıları, kırsal ve kentsel bölgelerdeki ulaşım oranları, 112 Acil Çağrı Merkezi entegrasyon süreçleri, aktif sağlık istasyonu sayıları, personel eğitim düzeyleri ve iller arası hasta sevk sayıları gibi kritik konular detaylı bir şekilde ele alındı.
Helikopter ambulans hizmetlerinin de özel olarak değerlendirildiği toplantıda, bu hizmetin kullanım kriterleri, mevcut verileri ve bölge illerindeki vaka dağılım oranları masaya yatırıldı. Bölgesel iş birliğini artırma ve acil sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltme amacını taşıyan toplantı, katılımcıların fikir alışverişiyle son buldu.