Kayseri'nin karantina ve kısıtlama bilançosunu Bakan'a sordu!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, pandemi süreci ile birlikte yaşanan karantina ve kısıtlama bilançosunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sordu.

Kayseri'nin karantina ve kısıtlama bilançosunu Bakan'a sordu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Bakan’dan Kayseri’de kaç işletmenin kapatıldığını, ne kadar yardım yapıldığını, kısıtlamalar nedeniyle Kayseri'de kaç ailenin karantinaya alındığını ve bu ailelere yardım yapılıp, yapılmadığını sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi sunan Arık, “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 76 ve 83. maddeleri salgın ve bulaşıcı hastalıklara yönelik kısıtlamalar nedeniyle geçim sıkıntısına düşenlerin kendilerinin ve ailelerinin geçiminin hükümetçe sağlanmasını emrettiğini” hatırlattı. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi: Kayseri' de salgınla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle yiyecek içecek sektöründe kaç işletme kapatıldı? İlk kısıtlamaların başladığı günden bugüne Kayseri' de kapatılan işletmelere kaç lira yardım yapıldı? Kapatılan işletmelerde çalışanlar için kısa çalışma ödeneği dışında bir destek sağlandı mı? Sağlandıysa ne kadarlık bir destek sağlandı? Kısıtlamalar nedeniyle Kayseri'de kaç aile karantinaya alındı, bu ailelere yardım yapıldı mı?