Kayseri'nin kalbinde bir zaman tüneli...

Günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, yüzyılların izlerini taşıyan tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. İşte Kayseri'nin gezilip görülecek ve keyifli vakit geçirilebilecek adreslerinden birisi daha… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin kalbinde bir zaman tüneli...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İç Anadolu’nun en önemli kentlerinden birisi olan Kayseri, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Her dönemde önemini koruyan Kayseri, yüzyılların izlerini taşıyan tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Bu yapıların başında Kadı Hamamı geliyor. Hamam hem tarihi dokusu hem de günümüzde hala aktif kullanılıyor.  Türk kültüründe kaplıca ve hamamlar sadece sağlık yönüyle değil, sosyal ve kültürel faaliyetler açısından da önemli buluşma noktaları arasında gösteriliyor. Günümüze kadar cazibesini kaybetmeden sürdüren tarihi hamamlar, kültür, mimari estetik özellikleriyle de büyülüyor.  İşte Kadı Hamamına dair bilinmeyenler…

Kayseri'nin kalbinde bir zaman tüneli...

Kadı Hamamının tarihi 

Hamamın 1559 tarihli vakfiyesinde, 1542 yılında Kadı Burhaneddin Mahmud tarafından yaptırılmış olduğu belirtiliyor. Çifte hamam olarak inşa edilen hamamın erkekler bölümünün sıcaklığı üç eyvan, iki halvet ve bir serin gözden, kadınlar bölümünün sıcaklığı eyvansız dört halvetten oluşuyor. Erkekler bölümü sırasıyla soyunmalık, çamaşırhane, tuvalet, soğukluk ve sıcaklık mekânlarından oluşurken, kadınlar bölümü ise soyunmalık, soğukluk, koridor, sıcaklık ve dört halvetten yer alıyor.

Kayseri'nin kalbinde bir zaman tüneli...

Düzgün bir plân göstermeyen hamamın erkekler bölümünün soyunmalık mekânı, hamamın doğu cephesinden büyük bir kütle halinde çıkıntı yapıyor. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen hamam, günümüzde de hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor. Hamam kültürü özellikle yabancıların dikkatini çekiyor. Tarih hamamın restorasyon çalışmaları sayesinde ziyaretçiler, geçmişe yolculuk yapma fırsatı buluyorlar.

Kayseri'nin kalbinde bir zaman tüneli...