Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Kayseri'de şehrin gürültü ve stresinden kaçmak isteyenler için harika adresler bulunuyor. Kayseri Olay haber merkezince kentin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin inci gerdanlığı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İç Anadolu’nun en büyük üçüncü şehri olan Kayseri, tarihi, mimarisi, kültürü ve doğal güzellikleri ile her mevsim yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. 
Kışın Erciyes Dağı ile göz dolduran kentte yazın gezilip görülecek yerler saymakla bitmiyor. Yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu Kayseri’de Hacer Ormanları da dikkat çekiyor. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Hacer Ormanı, Türkiye’nin en iyi post ormanı olma özelliği taşıyor. Tam bir doğa harikası olan orman, Yedigöller’e giriş ve çıkışın gerçekleştirildiği, yaban hayatının var olması ve helikopter iniş pistinin bulunması ile dikkat çekiyor. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Türkiye’nin benzersiz güzelliklerinden olan bu orman, sahip olduğu bitki örtüsüyle zengin yaban hayatını güçlü ağaçlarıyla koruyan ve saklıyor. Tertemiz havası ve güzelliğiyle yeşil ve dalgalı bir deniz gibi alabildiğine uzanan Hacer Ormanı’na ulaşmak ise biraz sabır ve fazlasıyla emek istiyor. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Hacer Ormanı yanında bulunan Soğuk Pınar da ise isteyen vatandaşlar kamp yapabiliyor. Çok sayıda yaban keçilerine ev sahipliği yapan Hacer ormanının florasını, göknar, meşe, sedir, ardıç, gürgen, titrek, kavak ve karaçam oluşturuyor. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Hacer Vadisi ve Ormanı’nda keşfedilmeyi bekleyen mağaraların yanında, bilinenlerin en önemlisi Ulupınar köylüsü tarafından ‘doğal soğuk hava deposu’ olarak kullanılan ‘Toprak Taş’ mağarasıdır. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…

Hacer Ormanı turizm, mağaracılık, dağcılık, manzara güzelliği ile Aladağlara takılmış bir inci gerdanlık gibidir. Güzel bir hafta sonu deneyimi yaşamak isterseniz bu adrese mutlaka uğrayın. 

Kayseri'nin inci gerdanlığı…