Kayseri'nin ilçelerinde iş arayanlara umut olacak proje

Kayseri'nin Develi ilçesinde dikkat çeken bir kurs açılıyor. Özellikle çok sayıda ara elaman ihtiyacının olduğu şu günlerde ilçede önemli bir adım atıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin ilçelerinde iş arayanlara umut olacak proje
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de tekstil ile başlayan kalifiye ve ara eleman sorunu giderek büyüyor. Artık sorun sadece tekstil alanında değil diğer sektörlere de yayılmış durumda. Ara eleman sorunu üretim kapasitesini artırmak isteyen işletmelerin en önemli sorunlarından birisi haline geldi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde sektörlerin ara eleman yetersizliğine çare bulmak amacıyla harekete geçildi. Develi Kaymakamlığı ile Öksüt Madencilik iş birliği kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezine Elektrik-Elektronik Ustalık Kalfalık uygulama atölyesi açıldı. 

Açılış törenine Develi Kaymakam Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül,  Develi Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Öksüt Madencilik Çevre ve Sosyal Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan ve Dış İlişkiler Müdürü Olgun Otyakmaz, Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı M. Suat Köylüoğlu, belediye meclis üyeleri, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gazi Yorulmaz ve okul müdürleri, öğrenciler ve usta öğreticiler katıldı.

Açılan bu kursla birlikte ilçede hem gündüz hem yatılı olarak mesleki eğitimden elektrikçi ve elektronikçi olarak sertifika almak isteyen gençler için yeni bir kapı açılması sağlandı. Kurslara sadece Develi değil çevre ilçelerden (Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza) de öğrenci alınacak.