Kayseri'nin içme suyu sağlıklı mı? KASKİ'den önemli açıklama

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), içme suları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Kayseri'nin içme suyu sağlıklı mı? KASKİ'den önemli açıklama

Yaşamın temel kaynağı olan su, vücudumuzun büyük bir kısmını oluşturur. Günlük hayatta birçok önemli işlevi yerine getiren suyun faydaları ise saymakla bitmiyor. 

Su içmek, hücrelerin sağlıklı çalışmasına, vücut ısısının düzenlenmesine, sindirim sistemi sağlığına, böbrek sağlığına, cilt sağlığına, vücuttan toksinlerin atılması gibi çok şeye fayda sağlıyor.

Uzmanlar içilmesi gerekn su miktarının kişinin yaşına, kilosuna, fiziksel aktive düzeyine göre değiştiğini söylese de genel olarak sağlıklı bir yetişkinin günde 2-2,5 litre su tüketmesi gerekiyor.
Kayseri’de yaşayan vatandaşların bir kısmı suyu hazır alıp tüketirken, bir kısmı ise evdeki musluklarından içiyor. Peki evdeki musluklardan akan sular sağlıklı mı? 

Kayseri'nin içme suyu sağlıklı mı? KASKİ'den önemli açıklama

KASKİ'den açıklama

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), içme sularına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. ‘İçme Suyumuz Sürekli Kontrol Altında’ başlığı ile yazılı bir açıklama yayımlayan KASKİ, suların titizlikle incelendiğini ifade etti. 

KASKİ’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Su Analizleri Laboratuvarlarımızca, su üretim tesislerinden, depo çıkışlarından, şebekenin muhtelif yerlerinden sürekli numuneler alarak serbest klor ölçümleri yapılıyor.

Ayrıca, sağlıklı, kaliteli içme ve kullanma sularında İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’te belirtilen tüm parametrelerin analizlerini titizlikle gerçekleştiriyoruz.

Sürekli kontrol altında şebekeye verilen sağlıklı ve güvenilir içme suyunu gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.”

Kayseri'nin içme suyu sağlıklı mı? KASKİ'den önemli açıklama