Kayseri'nin gizemli kalesi… Hikayesini biliyor musunuz?

Doğal güzelliklerinin yanında tarihi ile de adından söz ettiren Kayseri'nin gezilip görülecek adreslerini sizler için derlemeye devam ediyor. İşte Kayseri'de keşfedilmeyi bekleyen tarihi bir yapı daha: Zengibar Kalesi… Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'nin gizemli kalesi… Hikayesini biliyor musunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İç Anadolu’nun en önemli kentlerinden birisi olan Kayseri, bu güne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden olan kent, her dönem önemini korumuştur. Kayseri’de adım attığınız her yerde tarihin izlerini görmek fazlasıyla mümkünken Kayseri Olay haber merkezi olarak keşfedilecek bir tarihi destinasyonu daha sizler için derledik. İşte Zengibar Kalesi…

Kayseri'nin gizemli kalesi…

Kale, Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bulunuyor. Yeşilhisar adından da anlaşılacağı üzere hisarın etrafında kurulu bir yerleşim yeriymiş. Zengibar Kalesi ise milattan sonra 6. yüzyılda İranlılar tarafından yapılmış. Daha sonra kale Romalıların eline geçmiş ve Türklerin Anadolu’yu fethinden sonra da önemini korumuştur. 

Kayseri'nin gizemli kalesi…

Gerek Selçuklular gerekse Osmanlılar zamanında Akdeniz bölgesini İç Anadolu bölgesine bağlayan geçitlerin korunması ve bölgelerdeki şehirlerin güvenliği için önemli görevler üstlenmiştir. 

Kalenin üzerindeki duvar kalıntılarında bir manastıra ait olduğu tahmin edilmektedir. 

Kayseri'nin gizemli kalesi…

Kale ilçesinin tarihi güzelliklerinden birisidir. Tarihin en çarpıcı izlerini taşıyan kale, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Surlarının ardından birçok gizem ve hikaye barındıran kalenin her bir taşı adeta geçmişin izlerini taşır. 

Kayseri'nin gizemli kalesi…

Bu yapı tarihi izler taşırken, aynı zamanda o dönemin yaşam tarzı ve kültürel zenginliklerine de ayna tutar. Aynı zamanda kaleden ilçeyi panoramik izlemek de mümkün. Eğer sizde gezilip görülecek adres arıyorsanız mutlaka uğrayın…